Slovenski težkokategornik do bliskovitega nokavta ob premieri v kletki

Ljubljančan Haris Aksalič je na prireditvi mešanih borilnih športov Brave CF v Bahrajnu ekspresno opravil z egipčanskim prvakom v kikboksu Eidom Amerjem.
Fotografija: Haris Aksalič je uspešno prestal ognjeni krst v kletki. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Haris Aksalič je uspešno prestal ognjeni krst v kletki. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Vrhunski slovenski boksar Haris Aksalič je uspešno prestal ognjeni krst v mešanih borilnih športih (MMA). Na prireditvi Brave CF 77 v Bahrajnu je namreč 193 centimetrov visoki in 120 kilogramov težki Ljubljančan v obračunu težke kategorije že po vsega minuti in pol s tehničnim nokavtom premagal Egipčana Eida Amerja.

Aksalič, ki ima v poklicni boksarski statistiki dve zmagi (nad Kameruncem Nicom Yamdjiejem in Libanoncem Mohamedom Azabom), je tako vpisal še prvi uspeh v kletki. Amerja je zrušil z natančno merjenim levim krošejem, nato pa ga je začel še na tleh ležečega obkladati z udarci, dokler sodnica ni prekinila obračuna.

Egipčanski prvak v kikboksu, v katerem se lahko med drugim pohvali z 21 predčasnimi zmagami, je bil proti Aksaliču povsem nemočen. »Beli Tyson« oziroma »Mašina«, kakor se glasita vzdevka 31-letnega Ljubljančana, sicer ne skriva visokih ciljev – v kratkem času si želi priti v svetovni vrh MMA.

Preberite še:

Komentarji: