Podkrajšek za zmago nad zverjo iz BiH pustil srce v kletki, Nedoh kakor McGregor

Borilni spektakel WFC navdušil več tisoč gledalcev v Tivoliju, med prepričljivimi zmagovalci tudi Monika Kučinič in Bojan Kosednar.
Fotografija: Luka Podkrajšek (desno) je po hudem boju premagal Viktorja Vasića iz BiH. FOTO: WFC
Odpri galerijo
Luka Podkrajšek (desno) je po hudem boju premagal Viktorja Vasića iz BiH. FOTO: WFC

Ljubljana – Ljubitelji (mešanih) borilnih športov, ki so se predvčerajšnjim zvečer odpravili v halo Tivoli na spektakel WFC 24 Brave CF 34 ali so si razburljive obračune iz dvorane pod Rožnikom ogledali pred televizijskimi zasloni, so zagotovo prišli na svoj račun. Tokrat verjetno (večjih) pripomb niso imeli niti najzahtevnejši kritiki, ki vselej in povsod iščejo dlako v jajcu.

»V skoraj petnajstih letih, kolikor se borim kot profesionalec, sem prepotoval in videl velik del sveta, sodeloval sem na številnih prireditvah, vendar še nikjer se nisem počutil tako dobro kot pri vas,« je prirediteljem z neutrudnim Zlatkom Mahićem na čelu polaskal 36-letni Američan Zach Makovsky (21 zmag, devet porazov), pred leti prvak po različici Bellator, ki je v izjemno taktičnem dvoboju bantamske kategorije (do 56 kg) z deljeno sodniško odločitvijo (2:1) premagal Rusa Velimurada Alhasova (šest zmag, en poraz).
Zlatko Mahić (levo) in Mohammed Shahid (desno) sta Luki Podkrajšku predala šampionski pas združenja WFC v težki kategoriji. FOTO: WFC
Zlatko Mahić (levo) in Mohammed Shahid (desno) sta Luki Podkrajšku predala šampionski pas združenja WFC v težki kategoriji. FOTO: WFC


Podobno izenačen je bil tudi zadnji obračun težkokategornikov Luke Podkrajška (štiri zmage, brez poraza) in Viktorja Vasića (pet zmag, štirje porazi) iz BiH, na veselje več tisoč gledalcev, ki so glasno vzklikali »Luka, Luka«, pa se je točkovne zmage z 2:1 (29:28, 28:29 in 29:28) in največjega skalpa doslej veselil 30-letni borec iz Šmartnega pri Litiji. S tem podvigom si je »LP«, pod to kratico ustvarja glasbo, izbojeval tudi šampionski pas v kraljevski kategoriji združenja WFC.

»Viktor si vsekakor zasluži vse spoštovanje, je namreč prava zver oziroma res huda žival,« je svojega tekmeca pohvalil Podkrajšek, ki je v tivolski kletki dal vse od sebe. Četrto zaporedno profesionalno zmago je nekdanji obetavni rokometaš posvetil svojemu očetu, ki bo v kratkem praznoval rojstni dan.


Zmago posvetil Oslakoviču: »Roki, počivaj v miru!«


Kako brutalni znajo biti mešani borilni športi, je na lastni koži občutil Srb Žarko Sedoglavić (dve zmagi, en poraz). Veliki slovenski up Jakob Nedoh (tri zmage, en poraz) je namreč z njim opravil podobno hitro kakor 16 ur prej irski zvezdnik Conor McGregor v Las Vegasu z Američanom Donaldom Cerronejem. Obračuna v lahko-težki kategoriji (do 93 kg) je bilo namreč konec že po pičlih 78 sekundah, ko je 23-letni Primorec močno stresel tekmeca z desnim direktom in ga poslal na tla, kjer ga je še nekajkrat zadel z levim krošejem.
Jakob Nedoh je že po dobri minuti nokavtiral Srba Žarka Sedoglavića. FOTO: WFC
Jakob Nedoh je že po dobri minuti nokavtiral Srba Žarka Sedoglavića. FOTO: WFC


Sedoglavić je potreboval več minut, preden je prišel k sebi. In že od daleč je bilo videti, da mu ni bilo jasno, kaj se (mu) je zgodilo. »Trdo delo se je izplačalo, zmago pa posvečam Roku Oslakoviču. Roki, počivaj v miru!« se je Nedoh spomnil nadarjenega judoista in borca, ki je septembra lani mnogo prezgodaj – pri komaj 18 letih – odšel s tega sveta.

Američan Phil Hawes (sedem zmag, dva poraza), ki o sebi pravi, da je najboljši na svetu v srednji kategoriji (do 84 kg), je po hitrem postopku opravil z Brazilcem Yurijem Frago (13 zmag, en neodločen izid, 11 porazov), izkušeni Hrvat Ivica Trušček (38 zmag, 35 porazov) pa je po veliki napaki in posledični vdaji že v prvi rundi izgubil svoj 73. dvoboj (!) s Francozom Benoîtom Saintom Denisom (pet zmag, brez poraza).


Že preden je vstopila v kletko, je vedela, da bo zmagala

Monika Kučinič (desno) je z odliko prestala ognjeni krst v mešanih borilnih športih. FOTO: WFC
Monika Kučinič (desno) je z odliko prestala ognjeni krst v mešanih borilnih športih. FOTO: WFC


Ognjeni krst v MMA je z odliko prestala Senovčanka Monika Kučinič (do 53 kg), ki se je v slogu svojega vzdevka »pitbull« lotila Francozinje Jennifer Trioreau in zmagala po soglasni sodniški odločitvi s 3:0 (30:23, 30:27 in 30:25). »Že preden sem stopila v kletko, sem se počutila kot zmagovalka. Čeprav sem pričakovala trdo borbo in jo tudi dočakala, me je nasprotnica presenetila,« je priznala Kučiničeva, ki je s svojo predstavo znova navdušila vse po vrsti.

Glasen aplavz si je prislužil tudi naš najbolj izkušeni profesionalni borec Bojan Kosednar (do 77 kg), ki je tik pred koncem prve runde prisilil k vdaji Hrvata Tončija Peruška (pet zmag, devet porazov). »Najprej bi se rad zahvalil tekmecu, da je pred tremi tedni sprejel borbo z menoj. To je bilo od njega krvavo pogumno,« je po 12. zmagi (ob 13 porazih) poudaril 36-letni Ljubljančan.
Za prepričljivo zmago nad Hrvatom Tončijem Peruškom si je glasen aplavz prislužil tudi Bojan Kosednar (desno). FOTO: WFC
Za prepričljivo zmago nad Hrvatom Tončijem Peruškom si je glasen aplavz prislužil tudi Bojan Kosednar (desno). FOTO: WFC


Marko Drmonjič (deset zmag, en neodločen izid, deset porazov) je v slovenskem obračunu (do 84 kg) v drugi rundi strl odpor Mateja Plavca (ena zmaga, en poraz), Matjaž Vičar (pet zmag, pet porazov) pa je moral po dostojnem odporu v kategoriji do 70 kg priznati premoč še neporaženemu Avstrijcu Mochamedu Machaevu (osem zmag).

Preberite še:

Komentarji: