Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Janja Garnbret po maturi spet šampionsko

Športna plezalka je ponovila (pred)lanski podvig in zmagala na prvi težavnostni tekmi sezone svetovnega pokala v Švici.
Janji Garnbret premor zaradi mature ni škodoval. Foto Uroš Hočevar/Delo
Janji Garnbret premor zaradi mature ni škodoval. Foto Uroš Hočevar/Delo
J. P.
7. 7. 2018 | 23:27
7. 7. 2018 | 23:37
2:57
Villars – Težavnostna sezona svetovnega pokala športnih plezalcev se je v švicarskem Villarsu začela ta konec tedna, kar je bilo kot naročeno za ta hip najuspešnejšo Slovenko Janjo Garnbret, ki je morala zaradi mature izpustiti glavnino dosedanjega dela balvanske sezone, vrnila pa se je ravno na prizorišču, na katerega so jo vezali lepi spomini. Lani si je namreč v Švici - enako kot tudi leto poprej - pokorila vso konkurenco (tedaj ji je še najbolj za ovratnik dihala rojakinja Mina Markovič), danes pa je podvig ponovila z novo zmago.


Tjaša in Vita za las prekratki


Da ji ni prisilni (učni) premor pustil niti najmanjših posledic, je dokazala že včeraj, ko se je brez težav skozi kvalifikacijsko sito prebila v polfinale, v katerem je bila z doseženim 46. oprimkom velik korak pred tekmicami, kar je bilo odlično izhodišče pred finalom. V njem ni ničesar prepustila naključju, temveč je bila znova krepko premočna za konkurenco (44+), najbolj se ji je približala Avstrijka Jessica Pilz (42), na stopničkah pa končala še prekaljena Korejka Jain Kim (41+). Za las sta finale zgrešili Tjaša Kalan in Vita Lukan, ki sta si delili deveto mesto, v polfinalu sta obstali še Mia Krampl (14.) in Mina Markovič (19.),  v kvalifikacijah pa ena za drugo Urška Repušič (40.) in Lana Skušek (41.).


Škofic v finalu


Tudi v moški konkurenci je imela slovenska odprava finalista, Domen Škofic je v polfinalu vpisal peti rezultat, zvečer pa je bil malenkostno manj prepričljiv in končal kot sedmi (22+). V srditem dvoboju za zmago sta Jakob Schubert in Francoz Romain Desgranges dosegla enak finalni rezultat (38+), ker pa je bil v polfinalu za oprimek uspešnejši Avstrijec, se je povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, tretji je bil Japonec Tomoa Narasaki (33+). V polfinalu sta tekmovala tudi balvanski specialist Jernej Kruder (26.) in komaj 16-letni Luka Potočar (15.), za las pa ga je zgrešil Martin Bergant (27.), medtem ko je Milan Preskar končal na 51. mestu. Težavnostna sezona se bo že prihodnji konec tedna nadaljevala v Chamonixu.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine