Jorgić le še dve mesti oddaljen od slovenskega rekorda

Slovenski igralec namiznega tenisa Darko Jorgić je na novi svetovni lestvici ITFF napredoval na 27. mesto.
Fotografija: Darka Jorgića do najboljše slovenske uvrstitve ločita le še dve mesti. FOTO: Namiznoteniška Zveza Slovenije
Odpri galerijo
Darka Jorgića do najboljše slovenske uvrstitve ločita le še dve mesti. FOTO: Namiznoteniška Zveza Slovenije

Darko Jorgić je na najnovejši svetovni lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) po odličnih partijah na World Star Contender turnirju v Dohi pridobil štiri mesta ter se je zavihtel na 27. mesto.

Polfinalista turnirja v Dohi do najboljše slovenske uvrstitev na svetovni lestvici ITTF tako ločita le še dve mesti. Leta 2011 je bil namreč na 25. mestu Bojan Tokič, priložnost za to pa naj bi imel že maja, ko naj bi se na Kitajskem igrala dva turnirja WTT Star Contender.

»Na garancije in pismo za pridobitev vizumov še čakava. Če bo do turnirjev prišlo, bosta oba v mehurčku, najprej tri dni stroge karantene, nato enajst dni karantene s treningom in šele potem naj bi se začel prvi turnir, ki bi bil na sporedu 15. maja. Na njem naj bi nastopilo samo 32 najboljših igralcev na svetovni lestvici,« je o turnirjih na Kitajskem povedala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške reprezentance.

Bojan Tokič je ostal na 66. mestu, Deni Kožul je napredoval za mesto in je 109., med prvih 300 najboljših igralcev sveta pa je še Peter Hribar, ki je ostal na 299. mestu.

Na prvih treh mestih so Kitajci, Zhendog Fan, Xu Xin in Long Ma, ki jih v Dohi ni bilo, eno mesto pa je pridobil zmagovalec zadnjega turnirja v Dohi, Japonec Tomokazu Harimoto, ki je zdaj četrti. Najboljši Evropejec je Šved Mattias Falck na osmem mestu.
 

Galičeva ostaja najboljša Slovenka


Tudi v ženski konkurenci med prvimi tremi ni nobenih sprememb, na prvem mestu je Kitajka Meng Chen, druga je Japonka Mima Ito, tretja pa še ena Kitajska, Yingsha Sun.

Najboljša igralka, ki ne prihaja iz Azije, je Adriana Diaz iz Portorika, ki je na 16. mestu, mesto za njo pa je najboljša Evropejka Sofia Polcanova iz Avstrije.

Med Slovenkami je s 157. mestom je še vedno najbolje uvrščena Alex Galič, ki dolgo zaradi poškodbe ni igrala, Ana Tofant je 242., Aleksandra Vovk 288. in Katarina Stražar 303..

Komentarji: