Kauzer ni ponovil Božičevega podviga

Na četrti tekmi svetovnega pokala Hrastničan sedmi, Hočevarjeva deseta.
Fotografija: Peter Kauzer se je moral v Nemčiji zadovoljiti s sedmim mestom. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Peter Kauzer se je moral v Nemčiji zadovoljiti s sedmim mestom. FOTO: Tomi Lombar

Markkleeberg – Po uspešni soboti, ki je Luki Božiču prinesla drugo mesto med kanuisti in povečanje prednosti pred najbližjim zasledovalcem na vrhu skupne razpredelnice svetovnega pokala na 18 točk, so slovenski slalomisti na divjih vodah danes imeli v finalu dva aduta na nemških brzicah. Peter Kauzer je bil med kajakaši sedmi, Eva Alina Hočevar pa deseta v konkurenci kanuistk.

Hrastničan  je v polfinalu zasedel četrto mesto z dobro sekundo zaostanka za vodilnim Avstralcem Lucienom Delfourjem. V finalu pa je z dotikom 13. vrat tekmo končal pet sekund in pol za zmagovalcem, Čehom Vitom Prindišem, sicer letošnjim evropskim prvakom. Na drugo mesto je priveslal Delfour, na tretje pa Čeh Jiri Prskavec. Odličen polfinalni nastop je uspel Niku Testenu, a mu je zmanjkalo nekaj športne sreče, saj je le za sedem stotink sekunde zaostal za 10. mestom in finalom. V polfinalu je veslal še Martin Srabotnik in bil 39.
 

Po napaki deseta


Še na tretji zaporedni letošnji tekmi svetovnega pokala pa se je v finale prebila 17-letna Eva Alina Hočevar. Najboljši rezultat ji je uspel v Tacnu, ko je bila sedma, tokrat pa je bila tako kot v Bratislavi deseta. V finale se je uvrstila z devetim časom polfinala. V odločilnem nastopu dneva je bila na dveh merjenih vmesnega časa hitrejša od prve tekmovalke v cilju, a ji je napaka v zadnjem delu proge prinesla večji časovni zaostanek, ki jo je uvrstil na deseto mesto.

Med kanuistkami je zmagala Španka Nuria Vilarrubla, štiri stotinke je za njo zaostala Čehinja Tereza Fišerova, na tretje mesto pa je prišla Avstralka Jessica Fox, ki je zaostala za 16 stotink.

Slalomiste na divjih vodah v letošnji sezoni čaka le še ena tekma za svetovni pokal, in sicer prihodnji konec tedna v Pragi.
 
 

Komentarji: