Božič, Savšek, Kauzer in drugi zanesljivo v polfinalu

Slovenski slalomisti na divjih vodah uspešni v kvalifikacijah evropskega prvenstva.
Fotografija: Kanuist Luka Božič je uspešno preveslal prvo oviro na EP.  FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Kanuist Luka Božič je uspešno preveslal prvo oviro na EP.  FOTO: Jože Suhadolnik

V Pragi se je začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. V kvalifikacijah so bili uspešni vsi slovenski čolni razen Vida Kudra Marušiča, najbolje pa se je pred današnjim polfinalom izkazal kanuist Luka Božič s tretjim mestom.

Peter Kauzer se je med kajakaši uvrstil v polfinale z 9. časom, za najhitrejšim, Čehom Vitom Prindišem, je brez pribitka zaostal za dobre tri sekunde. Niko Testen je bil 14., bi pa pristal precej višje, če se ne bi dotaknil enih vratic. Kuder Marušič je v prvem nastopu za las ostal brez napredovanja, zasedel je 21. mesto, v drugem pa si je prislužil pribitek 50 kazenskih sekund in s tem zapravil vse možnosti za napredovanje.

Med kanuistkami se je Eva Alina Hočevar uvrstila v polfinale z osmim časom, Lea Novak in Alja Kozorog pa sta uspešno opravili popravni izpit. Novakova je bila na drugi progi najhitrejša, Kozorogova pa tretja.
 

Božič in Savšek tesno skupaj


Največ so pokazali kanuisti, ki so tekmovali v popoldanskem delu sporeda. Luka Božič je bil tretji, Benjamin Savšek četrti, oba sta si priveslala po dve kazenski sekundi, zaostala pa za Čehom Lukašem Rohanom in Ircem Liamom Jegoujem. Anže Berčič je bil osmi, Jure Lenarčič pa je moral na drugi štart, po katerem se je kot zadnji uvrstil naprej.

Težave je imela tudi svetovna kajakaška prvakinja Eva Terčelj. V prvem nastopu je dobila 50 kazenskih sekund, a bila v drugi vožnji bolj previdna in se vendarle prebila skozi kvalifikacije. Že v prvi vožnji sta se v polfinale uvrstili Ajda Novak z desetim in Eva Alina Hočevar s 13. mestom.

 

Komentarji: