Kauzer v Riu brez težav v polfinale

Popravni izpit na SP v slalomu na divjih vodah čaka preostala dva kajakaša Martina Srabotnika in Žana Jakšeta.
Fotografija: Peter Kauzer je kvalifikacije opravil brez dotika. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Odpri galerijo
Peter Kauzer je kvalifikacije opravil brez dotika. FOTO: Nina Jelenc/KZS

Rio de Janeiro – Tretji dan kajakaškega svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v olimpijskem Riu so v kvalifikacijah tekmovali še preostali slovenski reprezentanti. Peter Kauzer je s šestim časom že po prvem nastopu brez težav napredoval v polfinale. Olimpijski podprvak s te proge je za vodilnim kajakašem dneva, Čehom Ondrejem Tunko, zaostal za skoraj dve sekundi (+ 1,95).


Previden zgornji del


»Korak za korakom. Vedel sem, da brez večje napake ne bi smelo biti težav za preboj v polfinale že v prvem nastopu. V zgornjem delu sem bil zelo previden, da se mi po naključju ne bi pripetil kak dotik. Spodaj sem morda malo zamujal v vratih oziroma nisem imel reakcij, da bi bil izhod iz protitočnih vrat hiter. Od štarta do cilja sem nadzoroval nastop in vedel, koliko potrebujem. Bilo je brez dotika,« je poudaril Kauzer.


Dva popravna izpita


Martin Srabotnik je bil na prvi progi dokaj blizu uvrstitvi v polfinale, saj je bil 33. oziroma tri mesta prekratek, usodna sta bila dva dotika. Žan Jakše si je privoščil veliko napako, ki mu je vzela precej dragocenega časa, obenem je nabral še osem kazenskih sekund in uvodni nastop končal na 61. mestu. Oba sta polfinale uspešno lovila v drugo, ko je napredovalo še deset najhitrejših. Martin je bil v drugem poskusu celo najhitrejši, Žan pa sedmi.
 

Preberite še:

Komentarji: