Kenijska šampiona ostala brez olimpijske norme

Reprezentanca Kenije bo v Tokio odpotovala brez olimpijskega in svetovnega prvaka v teku na 3000 metrov in svetovnega prvaka v teku na 1500 metrov.
Fotografija: Timothy Cheruiyot (drugi z desne) med preizkušnjo na 1500 metrov. FOTO: Monicah Mwangi/Reuters
Odpri galerijo
Timothy Cheruiyot (drugi z desne) med preizkušnjo na 1500 metrov. FOTO: Monicah Mwangi/Reuters

Olimpijski in svetovni prvak v teku na 3000 metrov z zaprekami Conseslus Kipruto ter svetovni prvak v teku na 1500 metrov Timothy Cheruiyot na domačem mitingu v Keniji nista dosegla olimpijskih norm in se nista kvalificirala v reprezentanco, ki bo Kenijo zastopala na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.

Kipruto, dvakratni svetovni prvak (2017, 2019) in olimpijski prvak iz Ria de Janeira, se ni uvrstil v finale domače preizkušnje, ki jo je osvojil Leonard Bett.

Cheruiyot, ki velja za najboljšega tekača na 1500 metrov od leta 2018, je za zmagovalcem Charlesom Simotwojem zasedel četrto mesto in se mu ni uspelo uvrstiti v 43-člansko kenijsko ekipo za igre v Tokiu, ki bodo od 23. julija do 8. avgusta.

Kenija je afriška atletska velesila. Na OI v Riu je v atletiki po številu osvojenih kolajn s skupno 13 medaljami, šestimi zlatimi, šestimi srebrnimi in eno bronasto, končala na drugem mestu. Boljši so bili le atleti Združenih držav Amerike z 32 kolajnami, 13 zlatimi, desetimi srebrnimi in devetimi bronastimi.

Preberite še:

Komentarji: