Kysselefova ostaja prvo slovensko ime

Pred domačo tekmo gimnastičnega svetovnega izziva zdravstvene težave v slovenski ekipi
Fotografija: Tjaša Kysselef je v Osijeku osvojila 2. mesto. Foto Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Tjaša Kysselef je v Osijeku osvojila 2. mesto. Foto Igor Zaplatil

Osijek – Tjaša Kysselef je bila najboljša slovenska telovadka na uvodnih tekmah svetovnega pokala in tako je ostalo tudi pri selitvi na nižjo raven, svetovne izzive. V Osijeku se je edina od naših tekmovalcev prebila na zmagovalni oder, in to za drugo mesto na preskoku. Sicer pa ima pred selitvijo v Koper slovenska reprezentanca precejšnje zdravstvene preglavice.

Tjaša Kysselef je na treh letošnjih tekmah svetovnega pokala trikrat stala na stopničkah, v Melbournu na prvi in tretji (preskok in parter), v Bakuju je 3. mesto osvojila v svoji paradni disciplini, brez uvrstitve med trojico pa ostala le v Dohi, v Osijeku je spet potrdila status letos najboljše v naši reprezentanci. Na preskoku je bila druga (ocena 13,767) in zaostala le za neuničljivo uzbekistansko tekmico Oksano Čusovitino (14,217). »Nisem pričakovala takšne uvrstitve, saj so bile tu dobre tekmovalke. Na koncu sem bila presenečena in seveda zelo zadovoljna,« je dejala Kysselefova, ki si je zaželela še lepši doskok. Včeraj je nastopila še v finalu na parterju in pričakovano končala nižje, na 7. mestu.

Ob Kysselefovi je bil edini slovenski finalist Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, ki pa se mu finalna sestava ni posrečila, kot si je želel. Številne izvedbene napake je pripisal bolečinam v hrbtu, s katerimi se je začel soočati pred odhodom v Osijek, a pred kvalifikacijami so težave odpravili, te so se spet pojavile pred finalom. Z oceno 13,933 je tako zasedel 4. mesto.

Njegov nastop na domači tekmi svetovnega izziva, ki jo bo Koper gostil konec tedna (četrtek in petek kvalifikacije, sobota in nedelja finali), naj ne bi bil vprašljiv, je pa že jasno, da bo domača zasedba močno okrnjena, saj ne bo dveh telovadcev, ki sodita med naše najboljše. Tako Teja Belak (preskok) kot Rok Klavora (parter) sta namreč poškodovana, prva je tik pred odhodom na Hrvaško odpovedala tudi že Osijek, drugi je sicer nastopil, vendar pa je v kvalifikacijah pristal daleč zadaj, na 39. mestu.

Komentarji: