Mayweather bo posebni svetovalec Kitajcem

Upokojeni boksar na pomoč kitajski olimpijski reprezentanci za Tokio 2020
Fotografija: Floyd Mayweather, ki se je leta 2017 že tretjič tekmovalno upokojil, bo Kitajcem pomagal pri pripravah na OI 2010. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Floyd Mayweather, ki se je leta 2017 že tretjič tekmovalno upokojil, bo Kitajcem pomagal pri pripravah na OI 2010. FOTO: Reuters

Upokojeni boksar Floyd Mayweather bo postal posebni svetovalec kitajske boksarske olimpijske reprezentance. Kot so prek družbenega omrežja WeChat sporočili iz kitajske boksarske zveze, jim bo ameriški boksar, ki je bil svetovni prvak kar v petih različnih kategorijah, pomagal v pripravah na naslednje OI, ki jih bo prihodnje leto gostil Tokio.

Prvo olimpijsko kolajno (bronasto) v boksu je Kitajski leta 2004 v Atenah priboril Zou Shiming, ki je nato v Pekingu 2008 in Londonu 2012 postal tudi olimpijski prvak v polmušji kategoriji. Na zadnjih igrah v Riu so Kitajci v tej panogi osvojili štiri kolajne. Olimpijsko odličje ima v svoji zbirki tudi Mayweather, ki je bil na OI 1996 v Atlanti bronast.

Mayweather se je tekmovalno – že tretjič – upokojil leta 2017, ko je premagal borca UFC Conorja McGregorja in tako kariero končal z iztržkom 50:0. Zadnji dan leta 2018 je v ekshibicijskem dvoboju, vrednem devet milijonov ameriških dolarjev, ugnal še japonskega kikboksarja Tenšina Nasukavo.

Komentarji: