Medicinska sestra potrdila: »Schumi« je pri zavesti

Nekdanjega serijskega svetovnega prvaka v F1 so v ponedeljek prepeljali v Pariz na napredno terapijo s presaditvijo matičnih celic.
Fotografija: Zdravstveno stanje Michaela Schumacherja je že pet let in pol dobro varovana skrivnost. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Zdravstveno stanje Michaela Schumacherja je že pet let in pol dobro varovana skrivnost. FOTO: Albert Gea/Reuters

Pariz – Potem ko je v ponedeljek francoski časnik Le Parisien dvignil prah z informacijo, da so sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, Nemca Michaela Schumacherja z doma ob Ženevskem jezeru prepeljali na »skrivnostno eksperimentalno terapijo« s presaditvijo matičnih celic v pariško bolnišnico Georges Pompidou, prihajajo od tam spodbudne novice. Po poročanju istega časnika je namreč dirkaški zvezdnik pri zavesti.

Schumacherja so prepeljali v bolnišnico Georges Pompidou na terapijo s presaditvijo matičnih celic. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Schumacherja so prepeljali v bolnišnico Georges Pompidou na terapijo s presaditvijo matičnih celic. FOTO: Charles Platiau/Reuters


Molk vodstva bolnišnice


Vodstvo bolnišnice sicer ni potrdilo govoric, je pa novinarju Parisiena prikimala ena od medicinskih sester. »Da, jaz skrbim zanj in lahko zagotovim, da je pri zavesti,« je potrdila zaposlena v bolnišnici. »Schumi« naj bi ustanovo zapustil že v teh dneh. Napredno terapijo z matičnimi celicami izvaja njen pionir, francoski zdravnik in profesor Philippe Menasche.


Jean Todt na obisku


V pariški kliniki je Schumacherja v torek za tri četrt ure obiskal nekdanji Ferrarijev šef Jean Todt, ki je tudi sicer eden redkih, ki vedo za Nemčevo zdravstveno stanje že od smučarske nezgode, ki jo je nekdanji dirkač doživel med božično-novoletnimi prazniki leta 2013 med smučanjem v Francoskih Alpah in pri kateri je utrpel resne možganske poškodbe.

Michael Schumacher je v smučarski nesreči utrpel resne možganske poškodbe. FOTO: Alessandro Bianchi/Reuters
Michael Schumacher je v smučarski nesreči utrpel resne možganske poškodbe. FOTO: Alessandro Bianchi/Reuters


Skope informacije


Odtlej sta bili Schumacherjeva družina in njegova menedžerka Sabine Kehm zelo skopi z javnimi informacijami o stanju 50-letnika, soproga Corinna se je ves čas sklicevala na pravico do zasebnosti, še največ informacij je javnosti posredoval ravno Jean Todt – letos poleti sta si menda na dirkačevem domu skupaj ogledala dirko formule 1.


Podrobnosti zdravljenja ne bo


Profesor Menasche, ki vodi terapijo s presaditvijo matičnih celic, je poudaril, da bodo podrobnosti Schumijevega zdravljenja ostale za javnost nedostopne.

Komentarji: