Ne bo poceni, toda to je zgodovinska priložnost

Pomembna ni samo cena, ampak tudi čas. Z avtomobilom je iz Ljubljane do Pariza dvanajst ur vožnje, z avtobusom najmanj 18 ur.
Fotografija: Slovenski navijači ne bodo manjkali v Parizu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Slovenski navijači ne bodo manjkali v Parizu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Slovenski navijači pravijo: Pariz, prihajamo! Resda je francoska prestolnica za slovenske privržence precej dlje kot Stožice, toda zaradi zgodovinske priložnosti so mnogi pripravljeni skrčiti prihranke in žrtvovati kakšen dan dopusta.



Najlažje je, če navijači izberejo ponudbo uradne turistične agencije Odbojkarske zveze Slovenije. Agencija Palma je namreč pripravila več ponudb, cena pa je (bila) odvisna od udobnosti potovanja. Zdaj je na voljo zgolj še ponudba z letalom (484 evrov), daljše potovanje z avtobusom (okoli 250 evrov) pa so že umaknili, saj so zapolnili mesta.

Ponudba slovenske turistične agencije. FOTO: Posnetek strani
Ponudba slovenske turistične agencije. FOTO: Posnetek strani

 

Na voljo tudi samo vstopnice


Vstopnica za ogled finala v dvorani Bercy je vključena v ceno. Karta na tribuni 2. kategorije stane 70 evrov, v 3. kategoriji pa 40 evrov. Seveda lahko pri Palmi kupite tudi samo vstopnice, če boste šli v Pariz v lastni režiji.

Koliko vstopnic bo na voljo v Parizu, je odvisno od današnjega drugega polfinala med Francijo in Srbijo. Če bodo slavili Francozi, bodo domači navijači zagotovo v večini tudi v nedeljo, če bodo zmagali Srbi, pa bo za finale več prostih kart.

Cene letalskih kart v petek zjutraj iz Benetk. FOTO: Posnetek strani
Cene letalskih kart v petek zjutraj iz Benetk. FOTO: Posnetek strani

 

Cene zelo nihajo


Do Pariza lahko poletite s številnih letališč v slovenski soseščini – Zagreba, Benetk, Budimpešte, Bratislave, Prage, Dunaja … Toda cene niso več nizke, saj je do odhoda le malo časa, pa tudi povpraševanje ni majhno (prav zato cene nihajo).

V petek zjutraj je direkten let iz Benetk (sobota-ponedeljek) stal najmanj 212 evrov, iz Zagreba 306 evrov, z Dunaja 289 evrov, iz Budimpešte 138 evrov, iz Prage 163 evrov ... Ponudbe smo preverili pri spletnem prodajalcu letalskih kart Skyscanner, ampak cene se spreminjajo, zato je treba pohiteti, v mislih pa morate imeti tudi stroške prevoza do letališča.

Zemljevid poti od Ljubljane do Pariza. FOTO: Posnetek strani
Zemljevid poti od Ljubljane do Pariza. FOTO: Posnetek strani

 

Z avtomobilom 12 ur


Z letalom boste v francoski prestolnici najhitreje, ampak ceneje bo z avtomobilom ali avtobusom. Vožnja z osebnim avtomobilom bo trajala okoli dvanajst ur, z avtobusom pa najmanj osemnajst ur.

Predvideni stroški vožnje z avtomobilom so okoli 180 evrov, toda ta strošek se lahko deli, če bo več potnikov.

Cena avtobusne karte do Pariza stane od 60 do 140 evrov (petek zjutraj; Flixbus), za nazaj pa od 50 do 90 evrov. Ampak pozor – pot je dolga, zato se morate hitro odločiti, da boste pravočasno v Parizu.

Spanje v Parizu ni poceni. FOTO: Posnetek strani
Spanje v Parizu ni poceni. FOTO: Posnetek strani


Kaj pa spanje?


Prenočitve v Parizu ta konec tedna niso poceni. Najcenejše sobe so od 70 evrov naprej (v večposteljnih sobah), nato pa cene strmo rastejo. Ponudba je odvisna tudi od tega, kako daleč od dvorane ali središča mesta ste pripravljeni spati.

In ponovno – marsikaj je odvisno od vaše hitrosti. Prej kot boste vzeli sobo (ali posteljo), več bo izbire.

Preberite še:

Komentarji: