Neuville zmagovalec relija v Argentini

Sezona za svetovno prvenstvo se bo nadaljevala med 10. in 12. majem.
Fotografija: Thierry Neuville je bil v Argentini nepremagljiv. To je njegova druga zaporedna zmaga v sezoni FOTO: AFP
Odpri galerijo
Thierry Neuville je bil v Argentini nepremagljiv. To je njegova druga zaporedna zmaga v sezoni FOTO: AFP

Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) je zmagovalec relija po Argentini, pete postaje svetovnega prvenstva. Uspeh Hyundaija je z drugim mestom dopolnil Norvežan Andreas Mikkelsen, ki je na koncu zaostal 48 sekund. Tretji je bil Francoz Sebastien Ogier (Citroen).

Neuville je z drugo zaporedno zmago v sezoni povečal vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima zdaj 110 točk, deset več kot Ogier. Tretji je Estonec Ott Tänak (Toyota) z 82, četrti Britanec Kris Meeke (Toyota) s 54, peti pa Valižan Elfyn Evans (M-Sport Ford) s 43. Med konstruktorji vodi Hyundai s 157 pred Toyoto (120) in Citroenom s 117.

"Ves konec tedna sem imel super avto. A vseeno sem garal za ta dosežek, vesel sem, da se je izšlo z novimi točkami za SP," je dejal Belgijec in dodal: "Ne gre le za ta reli, pomemben je dosežek celotne ekipe in sezone. Pozna se napredek, strokovno delo daje sadove." Pri Hyundaiju se bodo tako lahko optimistično podali tudi v Čile, kjer bo čez 14 dni reli na ravni SP doživel premiero, terena pa ne pozna nihče.

Belgijec je v skupnem seštevku povečal vodstvo, ima 10 točk več od Sebastiena Ogierja. FOTO: AFP
Belgijec je v skupnem seštevku povečal vodstvo, ima 10 točk več od Sebastiena Ogierja. FOTO: AFP


Neuville je dosegel drugo letošnjo zmago, drugo v Argentini po letu 2017 in skupno 11. v karieri. Delo mu je olajšal tudi Tänak, ki je bil do polovice resen tekmec za zmago, potem pa v soboto zvečer zletel s ceste. Danes je sicer nadaljeval dirko, toda zaradi časovnega pribitka na nedokončanih hitrostnih preizkušnjah ni mogel višje kot do osmega mesta.

Na vrhu sta tako za zmago obračunala Hyundaijeva dirkača, a pravega vprašanja o tem, kdo bo prvi in kdo drugi, ni bilo. Mikkelsen je zastajal preveč, da bi lahko danes, ko so bile na sporedu le še tri hitrostne preizkušnje, naskakoval zmago, bolj se je ukvarjal s tekmeci za seboj, Ogier je nazadnje za njim zaostal dobrih 16 sekund.

Sezona se bo nadaljevala z relijem v Čilu med 10. in 12. majem.
 

Komentarji: