Novi imenitni uspeh Tine Trstenjak

Judoistka najuspešnejšega slovenskega kluba Z'dežele Sankaku zmagala na turnirju za veliki slam v Abu Dabiju.
Fotografija: Tina Trstenjak pridno zbira kolajne. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Tina Trstenjak pridno zbira kolajne. FOTO: Miha Šimnovec

Ljubljana – Najboljša slovenska judoistka Tina Trstenjak je dosegla nov imeniten uspeh. Na tekmovanju za veliki slam v Abu Dabiju (z nagradnim skladom 154.000 dolarjev) je namreč ugnala pet tekmic in se tako v šampionskem slogu ovenčala z zlato kolajno v kategoriji do 63 kilogramov.

Varovanka celjskega strokovnjaka Marjana Fabjana je na poti do velikega finala po vrsti premagala Britanko Lubjano Piovesana (z vazarijem), Kitajko Jing Tang (z iponom), Brazilko Ketleyn Quadros (z iponom) in Venezuelko Anriquelis Barrios (z iponom). V zaključnem obračunu se je naši šampionki po robu postavila Kubanka Maylin Del Toro Carvajal, ki se je dobro upirala štiri minute. Toda Trstenjakova je imela bolj ali manj vse pod nadzorom.

V podaljšek je judoistka najuspešnejšega slovenskega kluba Z'dežele Sankaku vstopila s prednostjo dveh kazni, ki ju je tekmica prejela v rednem delu dvoboja. Po dobre pol minute dodatnega dela je Tina prijela Carvajalovo v končni prijem, iz katerega je ni več izpustila. Tako si je Tina priborila že peto zlato kolajno na turnirjih za veliki slam.


Anka Pogačnik sedma


Zelo dobro se je danes borila tudi Anka Pogačnik, ki si je po dveh zmagah in porazih izbojevala sedmo mesto v kategoriji do 70 kilogramov. Z iponom (10:0) je bila boljša od dveh Azijk – od Liu Ju Šang iz Tajpeja in Kitajke Xiaoqian Sun, premoč pa je morala priznati Nizozemki Sanne Van Dijke (0:10) in Britanki Sally Conway (0:10).

Jutri bodo naše barve v Abu Dabiju branili še Klara Apotekar (do 78 kg), Ana Velenšek (nad 78 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg).
 

Preberite še:

Komentarji: