Pia Babnik po drami zmagala v Savdski Arabiji

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik si je priigrala še drugo zmago v svoji premierni sezoni med profesionalkami v seriji LET.
Fotografija: Sedemnajsteltna PŠia Banik se odlično znajde v svoji uvodni sezoni med profesionalkami v seriji LET. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Sedemnajsteltna PŠia Banik se odlično znajde v svoji uvodni sezoni med profesionalkami v seriji LET. FOTO: Toby Melville/Reuters

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik si je priigrala še drugo zmago v svoji drugi sezoni med profesionalkami v seriji LET (Ladies European Tour). Po junijski zmagi v francoskem Evianu je bila najboljša tudi po treh dneh tekmovanja v Savdski Arabiji.

Na igrišču Royal Greens Golf Country Club v Džedi je Babnikova končala s 16 udarci pod parom po veliki drami na zadnji luknji, ko je bila z birdiejem boljša od Nemke Olivie Cowan. Ta je zaradi žogice v doi po prvem udarcu dosegla dvojni bogey na zadnji luknji, skupno je igrala -15.

Na turnirju je bila na sporedu tudi ekipna tekma, skupni nagradni sklad pa je znašal milijon ameriških dolarjev. Babnikova je za zmago v posamični razvrstitvi prejela 30.000 dolarjev, s svojo ekipo pa je zasedla 3. mesto.

Pred 17-letno Ljubljančanko, ki je v skupni razvrstitvi druga za leto dni starejšo Tajko Atthayo Thitikul, je le še nastop na finalu sezone v španski Marbelli med 25. in 28. novembrom.

Druga Slovenka na turnirju Katja Pogačar je bila med posameznicami 91. (+6). Sodelovala je v ekipi Skarpnord in z njo zasedla 14. mesto.

Preberite še:

Komentarji: