Ruski odbojkarji odprli EP z zmago proti Turčiji

V Stožicah se je začelo evropsko prvenstvo v odbojki v skupini C.
Fotografija: Slovenska odbojkarska reprezentanca na evropskem prvenstvu brani srebro izpred štirih let, a pogleduje tudi proti zlati kolajni. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Slovenska odbojkarska reprezentanca na evropskem prvenstvu brani srebro izpred štirih let, a pogleduje tudi proti zlati kolajni. FOTO: Roman Šipić/Delo

V dvorani Stožice se je začel največji športni dogodek v Slovenji v letu 2019. Ljubljana gosti eno od predtekmovalnih skupin evropskega prvenstva za odbojkarje, Slovenija pa bo zvečer igrala prvo tekmo ob 20.30 proti Belorusiji.
V skupini C so poleg teh dveh ekip še Finska, Severna Makedonija, Turčija in prvi favorit Rusija, ki je bila v današnjem uveodnem popooldanskem dvoboju boljša od Turčije s 3:1 (13, -23, 17, 15). Ob 17.30 se bosta pomerila Finska in Severna Makedonija, zvečer pa še prva tekma slovenske reprezentance, ki jo bo izzvala Belorsija.

Slovenija bo imela na uvodni tekmi podporo približno 4000 navijačev. Organizatorjii so dan pred štartom EP sporočili, da so prodali 26.000 vstopnic, največje zanimanje velja za slovensko tekmo z Rusijo naslednji teden, za katero so že prodali 6000 vstopnic.

Po prvi tekmi z Belorusi bodo Slovenci naslednjo igrali v soboto, ko bo ob 20.30 tekmec Finska, tretjo pa v nedeljo prav tako ob 20.30 proti Turčiji. V torek ob 17.30 bo še tekma s Severno Makedonijo, naslednji dan pa ob isti uri še z Rusijo.

EP je razpleta v štirih predtekmovalnih skupinah v štirih državah. V skupini A v Franciji so poleg gostiteljice še Bolgarija, Grčija, Portugalska, Italija in Romunija, v skupini B v Belgiji še Srbija, Nemčija, Slovaška, Španija in Avstrija, v skupini D na Nizozemskem pa še Češka, Ukrajina, Črna gora, Estonija in Poljska.

Po prvem delu EP, iz katerega se bodo v nadaljevanje uvrstile prve štiri iz vsake skupine, bo Ljubljana gostila še dve tekmi osmine finala, eno četrtfinalno in eno polfinalno. EP se bo s finalom končalo 29. t. m. v Parizu.

Komentarji: