Savšek na domačem terenu v Pauju znova šampion

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah je bil najboljši 32-letni Ljubljančan. Eva Terčelj v kajaku v finalu 5.
Fotografija: Benjamin Savšek se je na tacenskih brzicah odlično pripravil za drugo zmago v sllomu na divjih vodah na evropskem prvenstvu  FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Benjamin Savšek se je na tacenskih brzicah odlično pripravil za drugo zmago v sllomu na divjih vodah na evropskem prvenstvu  FOTO: Matej Družnik/Delo

Kanuist Benjamin Savšek je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pauju osvojil zlato medaljo. Pred dvema letoma je bil na istem prizorišču svetovni prvak. Savšek je slavil pred Francozom Martinom Thomasom in Nemcem Siderisom Tasiadisom.

Dvaintridesetletni Savšek je že drugič na evropskem vrhu, prvič je bil leta 2015 v Markkleebergu v Nemčiji. V polfinalu se je uvrstil šele na 5. mesto, z enim dotikom je za najhitrejšim Francozom Thomasom 1,42 sekunde. Savšek je nato v finalu odpeljal brez napak in drugouvrščenega Thomasa prehitel za 79 stotink sekunde. Tretji je bil Nemec Sideris Tasiadis (+2,18).

Anže Berčič je v polfinalu zasedel 14. mesto, tudi on je imel en dotik, Luka Božič pa je bil 15. Na progi je bil hiter, a ga je pokopalo šest kazenskih sekund. Slovenski kanuisti so na petkovi ekipni tekmi osvojili zlato medaljo.

Med tekmovalkami v kajaku so v polfinalu le redke progo prevozile brez dotika. Eva Terčelj si je nabrala štiri kazenske sekunde, a bila dovolj hitra, da se je uvrstila med najboljše. V finalu je bila nato 5., naslova evropske prvakinje se je veselila Čehinja Amalie Hilgertova.

Komentarji: