Plavalke z rekordom prepričljivo zlate, Fainova srebrna za konec

Slovenska plavalka je 400 m prosto za manj kot tri sekunde zaostala za državnim rekordom Anje Klinar.
Fotografija: Katja Fain se bo zadovoljna vrnila s sredozemskih iger. FOTO: Francois-Xavier Marit/AFP
Odpri galerijo
Katja Fain se bo zadovoljna vrnila s sredozemskih iger. FOTO: Francois-Xavier Marit/AFP

Slovenske plavalke Janja Šegel, Neža Klančar, Katja Fain in Tjaša Pintar so zadnji tekmovalni dan 19. sredozemskih iger v alžirskem Oranu v štafeti 4 x 100 m prosto prepričljivo osvojile zlato kolajno. S časom 3:38,52 so popravile slovenski rekord (3:39,61), ki so ga v isti postavi kot v tokratnem finalu dosegle 17. maja lani v Budimpešti.

Katja Fain se je dobro uro in pol pred zaključnim štafetnim nastopom ovenčala z odličjem srebrnega leska na 400 m prosto (4:09,07). Skupno je osvojila štiri odličje na teh OI, bila je že srebrna posamično na 200 m prosto in zlata v štafeti 4 x 200 m prosto. Danes je za manj kot tri sekunde zaostala za državnim rekordom (4:06,35) Anje Klinar, ki ga je odplavala 3. julija 2016 v francoskem Vichyju Val d'Allierju.

Slovenija je tako osvojila skupno 23 kolajn, kar je veliko manj kot pred štirimi leti v španski Tarragoni (36). A tedaj so bile v skupni beri štiri zlata odličja, tokrat pa jih je bilo šest najžlahtnejšega leska.

Tri zlate so bile dosežene v bazenu, pri vseh je bila udeležena Janja Šegel, najboljša slovenska udeleženka iger, na katerih so plavalci skupaj osvojili kar deset kolajn.

Preberite še:

Komentarji: