Slovenca ostala brez finala, Janja Garnbret bo lovila nov vrh

V polfinalu tekmovanja za svetovni pokal v balvanskem plezanju v Innsbrucku sta Martin Bergant in Zan Lovenjak Sudar končala na 18. mestu.
Fotografija: V težavnostnem polezanju se bo predstavil tudi Luka Potočar. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
V težavnostnem polezanju se bo predstavil tudi Luka Potočar. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Tekmovanje svetovnega pokala v Innsbrucku se je nadaljevalo s polfinalnimi odločitvami v balvanskem plezanju. Predstavila sta se dva Slovenca, Martin Bergant in Zan Lovenjak Sudar, ki pa se nista približala podvigu reprezentančne kolegice Janje Garnbret. V polfinalu sta končala na 18. mestu.

Balvani so se izkazali prezahtevni za naša tekmovalca, ki sta si priplezala prvi polfinale letos. Vsi štirje balvanski problemi so predstavljali nerešljivo uganko za slovenska plezalca, ki sta v drugem in tretjem balvanu osvojila coni, za kaj več pa se jima tokrat ni izšlo.

Je pa prvi cilj po vrnitvi v tekmovalno areno po poškodbi palca na levi nogi osvojila Janja Garnbret, ki je z brezhibno finalno predstavo v slogu velike šampionke z osvojenimi štirimi balvani v prvem poskusu zmagala na včerajšnji ženski balvanski tekmi.

Slovenska šampionka se je veselila 38. zmage v svetovnem pokalu, kar je zelo dobra popotnica za avgustovsko svetovno prvenstvo v Bernu, kjer bodo delili prve olimpijske vozovnice za Pariz 2024. V francoski metropoli bo na sporedu ena disciplina, kombinacija balvani-težavnost.

Garnbretovo in preostale člane reprezentance zdaj na avstrijskem Tirolskem čaka uvodna preizkušnja sezone v težavnostnem plezanju. Moške in ženske kvalifikacije bodo na sporedu jutri, v nedeljo pa bodo na sporedu še polfinalne in finalne odločitve v težavnosti.

V moških kvalifikacijah težavnosti bodo nastopili lanski zmagovalec skupne razvrstitve svetovnega pokala v težavnosti Luka Potočar, Martin Bergant, Milan Preskar, Gregor Vezonik in Lovro Črep. V ženskih kvalifikacijah v težavnosti pa so ob Garnbretovi, ki je lani osvojila težavnostni seštevek svetovnega pokala, za nastop prijavljene še Sara Čopar, Mia Krampl, Vita Lukan, Lučka Rakovec, Lana Skušek, Tjaša Slemenšek in Lucija Tarkuš.

Preberite še:

Komentarji: