Slovenska aduta zanesljivo preskočila prvi oviri

V uvodnem krogu namiznoteniškega turnirja WTT Contender v Laškem sta naša reprezentanta Darko Jorgić in Bojan Tokić slavila prepričljivi zmagi.
Fotografija: Darko Jorgić je odlično odprl turnir v Laškem. FOTO: Jung Yeon-je/AFP
Odpri galerijo
Darko Jorgić je odlično odprl turnir v Laškem. FOTO: Jung Yeon-je/AFP

Najboljša slovenska namiznoteniška igralca Darko Jorgić in Bojan Tokić sta se zanesljivo uvrstila v drugi krog turnirja WTT Contender v Laškem. Jorgić, ki se je na olimpijskih igrah v Tokiu izkazal z uvrstitvijo v četrtfinale, je s 3:0 (10, 7, 2) izločil Francoza Cana Akkuzuja, Tokić pa je bil s 3:0 (11, 6, 5) boljši od Senegalca Ibrahime Diawa.

Tokić se bo v šestnajstini finala pomeril s prvim nosilcem, Kitajcem Lin Guayuanom, Jorgić pa čaka na zmagovalca indijskega dvoboja med Sathiyanom Gnanasekeranom in Harmeetom Desaijem. Med ženskimi dvojicami sta se v četrtfinale uvrstili Katarina Stražar in Lea Paulin, ki sta s 3:2 premagali švedsko navezo Jennifer Jonsson-Filippa Bergand. Za preboj v polfinale bosta slovenski igralki prekrižali loparje z Nemkama Nino Mittelham in Sabine Winter.

Že v uvodnem krogu sta se od tekmovanja poslovili moška dvojica Darko Jorgić-Deni Kožul in mešana naveza Deni Kožul-Katarina Stražar. V ženski posamični konkurenci je po odpovedi Ane Tofant, ki ima zdravstvene težave, Slovenijo zastopala le Stražarjeva, ki je z 0:3 (5, 7, 6) klonila pred Španko Mario Xiao.

Komentarji: