Slovenske telovadke v Kopru začenjajo z boji za kolajne

Teja Belak in Tjaša Kysselef na preskoku ter Lucija Hribar na dvovišinski bradlji se bodo v sobotnih finalih svetovnega pokala v Kopru borile za kolajne.
Fotografija: Tjaša Kysselef na tekmi svetovnega pokala v Kopru junija 2019. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Tjaša Kysselef na tekmi svetovnega pokala v Kopru junija 2019. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Med finalisti svetovnega izziva je prvič v karieri tudi telovadec Nikolaj Božič, ki bo nastopil na parterju. Teja Belak, ki je minuli konec tedna osvojila srebrno kolajno na svetovnem pokalu v Osijeku, je imela v kvalifikacijah drugo oceno, Tjaša Kysselef, v Osijeku bronasta, pa peto. Vendar nobena od telovadk s svojo kvalifikacijsko predstavo ni bila zadovoljna.

Belakova je zaradi težav s privajanjem na orodje drugega proizvajalca, kot ga imajo na treningu in številnih tekmah, prikazala lažja skoka kot običajno, Kysselefova pa je bila nezadovoljna z izvedbo. Obe sta jasno napovedali, da si danes želita kolajno. Možnosti za odličje ima tudi Hribarjeva, ki si je finale na svojem paradnem orodju bradlji pritelovadila s četrtim dosežkom.

V nedeljo se bo v Areni Bonifika tekmovanje končalo s preostalimi petimi finali po orodjih, med njimi pa bo po zaslugi Kysselefove na gredi še en slovenski nastop.

Preberite še:

Komentarji: