Slovenski jadralki prevzeli vodstvo na EP

Za Tino Mrak in Veroniko Macarol je odličen dan, v treh regatah sta vpisali dve drugi in eno prvo mesto.
Fotografija: Tina Mrak in Veronika Macarol sta danes naravnost blesteli. Foto Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tina Mrak in Veronika Macarol sta danes naravnost blesteli. Foto Matej Družnik/Delo

Burgas – Za slovenskima jadralkama v olimpijskem razredu 470, Tino Mrak in Veroniko Macarol, je vrhunski tekmovalni dan na evropskem prvenstvu v morju pred bolgarskim Burgasom. Z odličnimi tremi nastopi, dvema drugima mestoma in eno zmago, sta prevzeli vodstvo v skupni razvrstitvi, do konca prvenstva pa posadke čakata še jutrišnja dva plova in četrtkova regata najboljše deseterice za odličja.


Napak ni bilo veliko


»Razmere so bile ponovno lepe, v prvi regati je bilo nekoliko več vetra, do 17 vozlov, popoldne pa je počasi slabel do 13 vozlov. Dan je bil za naju odličen, v vseh treh regatah sva zelo dobro jadrali, štarti so bili uspešni, na prvo bojo sva prihajali v ospredju, potem je bilo delo lažje. Tudi napak nisva storili veliko. Trenutno skupno vodiva, vendar sva točkovno blizu konkurenci, zato bo tudi jutrišnji dan zelo pomemben. Dve regati morava odjatrati čim bolje, da prideva s kar največjo prednostjo v boj za kolane,« je STA navedla besede Macarolove.


Dve točki naskoka


Mrakova pa jo je dopolnila: »Današnji dan je bil res zelo pomemben, že zjutraj se je veter okrepil, motivirani sva štartali že v prvo regato, odtlej pa se je dan odvijal odlično. Jadrali sva, kot znava, bili na čistem, odlično odvozili tudi krme, kjer sva napravili največjo razliko v primerjavi s tekmicami. Res sva lahko zadovoljni.« Drugouvrščeni Izraelki Gil Cohen in Noa Lasyr zaostajata dve točki (39), tretji Britanki Amy Seabright in Anna Carpenter pa še deset več (49).

Komentarji: