Ljubljančan bo poskušal hitro zlomiti odpor kamerunskega "leva"

Slovenski boksarski težkokategornik Haris Aksalič bo nocoj prestal profesionalni ognjeni krst v Cape Townu.
Fotografija: Ljubljančan Haris Aksalič (desno) je bil na včerajšnjem uradnem tehtanju deset kilogramov lažji od Kamerunca Nica Yamdjieja (levo). FOTO: Dan Edwards
Odpri galerijo
Ljubljančan Haris Aksalič (desno) je bil na včerajšnjem uradnem tehtanju deset kilogramov lažji od Kamerunca Nica Yamdjieja (levo). FOTO: Dan Edwards

Ljubljana - Večkratni slovenski boksarski prvak v (super)težki kategoriji Haris Aksalič bo nocoj prestal ognjeni krst v poklicnem ringu. Na mednarodni prireditvi v Cape Townu, poimenovani Kralji gradu, se bo 27-letni Ljubljančan udaril s Kameruncem Nicom Yamdjiejem.

Izkušeni Afričan ima za seboj šest dvobojev v mešanih borilnih športih (MMA), od katerih je v svojo korist odločil le enega. Aksalič je trdno odločen, da mu zada nov poraz. Orjaka sta včeraj opravila z uradnim tehtanjem, na katerem je Harisu, ki je visok 192 centimetrov, tehtnica pokazala 108 kilogramov. Yamdjie je deset kilogramov težji, vendar tudi deset centimetrov nižji.


Želi si zapustiti dober vtis


"Beli Tyson" oziroma "Mašina", kakor tudi kličejo Aksaliča, bo poskušal unovčiti prednost svoje višine in hitro zlomiti odpor "leva", kot se glasi vzdevek kamerunskega težkokategornika. Kot nam je zaupal še pred odhodom v Južno Afriko, prvo rundo običajno izkoristi za spoznavanje tekmečevega sloga.

"V uvodnih treh minutah poskušam čim bolj prebrati nasprotnika, tokrat pa po mojem ne bom imel prav veliko časa za to. Borci iz MMA slovijo kot zaletavi, zato računam, da se bo tudi Yamdjie takoj zaletel vame. Poskušal ga bom čim prej ustaviti, nadejam se, da se bo dvoboj hitro končal z mojo zmago. V prvem profesionalnem obračunu si želim pač zapustiti dober vtis," je napovedal Aksalič, ki se je v zadnjih dveh tednih v Cape Townu pripravljal pod vodstvom Jamesa Ali Bashirja, nekdanjega člana trenerskega štaba ukrajinskega šampiona Vladimirja Klička.
 

Komentarji: