V Tivoliju ni manjkalo krvi in brutalnih nokavtov

Le trije slovenski borci okusili slast zmage na spektaklu WFC 23: ob boksarju Harisu Aksaliču uspešna tudi mojstra mešanih borilnih športov Jakob Nedoh in Luka Podkrajšek.
Fotografija: Ljubljanski boksar Haris Aksalič je vknjižil drugo zaporedno profesionalno zmago, potem ko je ekspresno opravil z Libanonce Mohamedom Azabom. FOTO: Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
Ljubljanski boksar Haris Aksalič je vknjižil drugo zaporedno profesionalno zmago, potem ko je ekspresno opravil z Libanonce Mohamedom Azabom. FOTO: Roman ŠŠipić

Ljubljana – Borilni spektakel WFC 23 (World Freefight Challenge) je postregel z desetimi obračuni, ki so povečini navdušili skorajda nabito polno dvorano Tivoli. Od slovenskih borcev so ring dvignjenih rok zapustili trije: ob boksarju Harisu Aksaliču (nad 90,892 kg) sta bila uspešna tudi mojstra mešanih borilnih športov Jakob Nedoh (do 95 kg) in Luka Podkrajšek (nad 95 kg).

Aksalič, ki mu je Zlatko Mahić, glavni organizator prireditev WFC, nadel vzdevek White Tyson (Beli Tyson), je v svojem drugem profesionalnem obračunu v težki kategoriji po hitrem postopku opravil z Libanoncem Mohamedom Azabom in v svojo statistiko vpisal ekspresno zmago z nokavtom. Odpor izkušenega tekmeca, ki živi na Dunaju, je zlomil s silovitim aperkatom.

Nedoh je od vsega začetka nadziral dvoboj z Italijanom Edoardom Lorenzettijem in ga že v uvodni rundi prisilil k vdaji davljenjem, v obračunu slovenskih težkokategornikov pa je Luka Podkrajšek s tehničnim nokavtom v prvi rundi premagal Tadeja Dajčmana in mu tako zagrenil ognjeni krst v MMA.
Jakob Nedoh se je takole veselil zmage nad Italijanom Edoardom Lorenzettijem. FOTO: Roman ŠŠipić
Jakob Nedoh se je takole veselil zmage nad Italijanom Edoardom Lorenzettijem. FOTO: Roman ŠŠipić


Svojega prvega dvoboja ne bo v najlepšem spominu ohranila niti 19-letna Neja Uranič (do 55 kg), ki je potrebovala kar nekaj časa, da si je opomogla od udarcev izkušenejše italijanske Iranke Samin Beik; ta je zmagala z nokavtom v drugi rundi.
Italijanska Iranka<strong> </strong>Samin Beik je nokavtirala 19-letno Nejo Uranič. FOTO: Roman ŠŠipić
Italijanska Iranka Samin Beik je nokavtirala 19-letno Nejo Uranič. FOTO: Roman ŠŠipić


Boleč poraz je pred svojimi navijači doživel tudi Rok Krušič (do 66 kg), ki je s tehničnim nokavtom v drugi rundi klonil pred Italijanom Carlom Vincijem, v tej kategoriji pa je praznih rok ostal tudi Nejc Preložnik, ki je v drugi rundi predal dvoboj s Srbom Borislavom Nikolićem.
Nejc Preložnik (levo) je v drugi rundi predal dvoboj s Srbom Borislavom Nikolićem. FOTO: Roman ŠŠipić
Nejc Preložnik (levo) je v drugi rundi predal dvoboj s Srbom Borislavom Nikolićem. FOTO: Roman ŠŠipić


Mariborčana Igorja Kuzmanovića je že v prvi rundi zaustavil Srb Nemanja Nikolić (do 84 kg), v isti težnostni kategoriji pa je Marko Drmonjič prikazal novo razburljivo predstavo, ki pa po mnenju točkovalcev ni zadoščala za zmago nad Srbom Nemanjo Miloševićem.

V obračunu za šampionski pas združenja WFC je Hrvat Ivica Trušček kljub zlomljenemu nosu z vzvodom v prvi rundi končal upe Albanca Arberja Muratija, v edinem dvoboju po pravilih K1 pa je v Ljubljani živeči Alžirec Mourad Derbal po točkah premagal Kranjskogorca Denisa »Chorchypa« Porčiča. Oba sta si - kakor tudi borci pred njima - prislužila glasen aplavz navdušenih ljubiteljev borilnih športov.

Komentarji: