Šmuc prvi mož evropske odbojke na mivki

Na predsedstvu Evropske odbojkarske zveze so štirim Slovencem članstvo v različnih komisijah.
Fotografija: Tomi Šmuc je bil nekoč odličen odbojkar, nato se je lotil trenerskega dela, zdaj pa so ga izbrali za predsednika evropske komisije za odbojko na mivki. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Tomi Šmuc je bil nekoč odličen odbojkar, nato se je lotil trenerskega dela, zdaj pa so ga izbrali za predsednika evropske komisije za odbojko na mivki. FOTO: Leon Vidic/Delo

Predsedstvo Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) je izvolilo člane komisij, v katerih bodo prihodnja štiri leta delovali trije Slovenci, Tomislav Šmuc celo kot predsednik komisije za odbojko na mivki. Slovenijo pa je CEV potrdil kot gostiteljico gala prireditve evropske odbojke. Ob Šmucu sta bila kot člana v komisije CEV izvoljena še dva slovenska predstavnika: Mile Majstorović v zdravstveno in Peter Končnik v sodniško.

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, ki so ga predstavniki nacionalnih zvez na letošnjih volitvah izvolili v predsedstvo CEV, je z izkupičkom zadovoljen: »Od petih kandidatur, ki smo jih, vključno z mojo, vložili na CEV, smo dobili štiri mesta in menim, da je to za Slovenijo zelo pomembno. Ob tem imamo pri januarski sestavi delovnih skupin v ognju še dve železi. Predsedstvo je prav tako na naš predlog sprejelo spremembe na področju oglaševanja reprezentanc, kar bomo skušali v prihodnje izkoristiti v čim večji meri. Še dodatno pa je CEV potrdil, da bomo prihodnje leto v Ljubljani gostili gala prireditev evropske odbojke. Razlogov za zadovoljstvo je veliko,« je dejal prvi mož OZS.

Naslednjič se bo predsedstvo evropske krovne odbojkarske organizacije sestalo konec januarja, ko bodo njegovi člani potrdili še delovne skupine, sestanek pa bo služil tudi kot priprava na spletni kongres Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), ki bo v začetku februarja.

Preberite še:

Komentarji: