Spektakel v Londonu preložen

Anthony Joshua bi se 20. junija moral pomeriti z izzivalcem iz Bolgarije, 
Fotografija: Anthony Joshua in Kubrat Pulev še ne bosta kmalu prekrižala pesti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Anthony Joshua in Kubrat Pulev še ne bosta kmalu prekrižala pesti. FOTO: Reuters

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua zaradi pandemije koronavirusa 20. junija ne bo branil šampionskih pasov v supertežki kategoriji, so sporočili promotorji.

Joshua bi moral braniti naslove v verzijah WBA (super), IBF, WBO in IBO na štadionu Tottenhama v Londonu. Izzivalec je Bolgar Kubrat Pulev.

Iz agencije Matchroom so sporočili, da se o novem datumu še pogovarjajo. Še vedno je želja, da bi bil dvoboj na štadionu, ki sprejme več kot 60.000 gledalcev.

Joshua je bil pretekli mesec v samoizolaciji, potem ko se je srečal z britanskim princem Charlesom, ki je bil okužen z novim koronavirusom.
 

Nazadnje se je oddolžil Ruizu


Svoj zadnji dvoboj je imel decembra lani, ko je v Rijadu dokaj zanesljivo po točkah premagal Američana mehiških korenin Andyja Ruiza mlajšega.

Anthony Joshua (desno) je nazadnje premagal Andyja Ruiza. FOTO: AFP
Anthony Joshua (desno) je nazadnje premagal Andyja Ruiza. FOTO: AFP


Tridesetletni britanski boksarski težkokategornik, ki je doslej dosegel 23 zmag, od tega 21 s knockoutom, se je tedaj Ruizu mlajšemu oddolžil za svoj edini poraz v svoji poklicni karieri, ki ga je sredi minulega leta doživel prav proti njemu na dvoboju v New Yorku.

Njegov nesojeni tekmec, 38-letni Pulev, je doslej zbral 29 dvobojev: 28-krat je zmagal, edini poraz pa je doživel 2014, ko ga je premagal Ukrajinec Vladimir Kličko.

Preberite še:

Komentarji: