Strelca leta Živa Dvoršak in Rajmond Debevec

Strelska zveza je podelila priznanja najboljšim. Debevca ni strah za prihodnost tega športa pri nas.
Fotografija: Strelca leta sta postala Rajmond Debevec in Živa Dvoršak. FOTO: Peter Golob
Odpri galerijo
Strelca leta sta postala Rajmond Debevec in Živa Dvoršak. FOTO: Peter Golob

Strelska zveza Slovenije je danes podelila priznanja najboljšim strelcem za leto 2018. V letu, ki se izteka, sta pečat pustila Boštjan Maček z naslovom evropskega prvaka v trapu in Rajmond Debevec z nazivom svetovnega prvaka v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška 300 m. Uspešno sezono so z evropskima rekordoma potrdili tudi Živa Dvoršak in moška trap ekipa (Boštjan Maček, Denis Vatovec in Matjaž Lepen). Dvoršakova se je izkazala tudi s 3. mestom na tekmi svetovnega pokala v Južni Koreji. Na sredozemskih igrah je Ljubljančanka osvojila bron. Kevin Venta, ki se je pred dnevi odločil za prestop v nemško reprezentanco, je bil na sredozemskih igrah srebrn, med mladinci pa je izstopala Anja Prezelj s 5. mestom na mladinskih olimpijskih igrah. Bera je bila izjemno uspešna.

Prezljeva (SD Lotrič Železniki) je prejela priznanje za mladinko leta, mladinec leta je postal Maj Kadunc (SD Trzin). Strelca leta v kadetski kategoriji sta postala Katarina Fevžer (SD Slovenske Konjice) in Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota), med pionirji pa Zoja Kalin (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) in Timotej Plahut (ŠSD Murska Sobota). Nagrado za klub leta je devetič prejelo SD Grosuplje, ki je nepremagljivo vse od leta 2013. Največ pozornosti je pripadlo strelcema leta Dvoršakovi in Debevcu (oba SD Olimpija). Za Debevca, lastnika treh olimpijskih kolajn, je to 34. naziv strelca leta. Podelili so še zlate, bronaste in srebrne plakete. Zlate so pripadle Debevcu, Mačku, Venti, Matjažu Lepenu, Denisu Vatovcu in Dvoršakovi.

Takole so pozirali strelci leta 2018 v članski, mladinski, kadetski in pionirski kategoriji. FOTO: Branko Košir
Takole so pozirali strelci leta 2018 v članski, mladinski, kadetski in pionirski kategoriji. FOTO: Branko Košir

 

Dvoršakova: Debevec je legenda, a jaz grem svojo pot


Dvoršakova je postala strelka leta v članski kategoriji petič. "Ta priznanja na koncu leta pomenijo, da sem dosegla določene cilje in naredila, kar sem želela. Ta sezona mi bo ostala v spominu zaradi stopničk na tekmi svetovnega pokala, kolajne na sredozemskih igrah, evropskega rekorda, pa tudi izboljšanja državnega rekorda, ki je višji od svetovnega, kar mi daje motivacijo za naprej, da bi dodala v svojo zbirko še kakšen podoben mejnik," je povedala Dvoršakova, ki ji ciljev za novo sezono ne bo zmanjkalo, v mislih ima predvsem olimpijsko kvoto. Kaj meni od Debevčevih 34 nazivih strelec leta? "Rajmond je legenda in vedno bo, jaz pa grem svojo pot, dosegam svoje cilje, dobivam svoja priznanja. Ne primerjam se in ne štejem, koliko ima kdo, zadovoljna sem s svojimi dosežki, dajejo mi motivacijo za naprej," je žarela 27-letna Ljubljančanka.

K olimpijski vozovnici pogleduje tudi Debevec, ki je nastopil že na osmih olimpijskih igrah, a pravi, da si je morda previsoko postavil letvico. "A že zdaj delam na pripravljenosti, da bi uresničil cilj," se je ozrl k novi sezoni. Najbolj vesel je bil, da je na podelitvi videl toliko mladih uspešnih strelcev: "Dosegajo državne rekorde in posegajo po visokih uvrstitvah tudi že na mednarodnih tekmovanjih. Ni me strah za prihodnost slovenskega strelstva," jih je pohvalil, vesel 34. lovorike najboljšega strelca Slovenije. "Imam tudi malo sreče, da se ukvarjam s športom, v katerem se lahko dosegajo dobri oziroma vrhunski dosežki v zrelejših letih," je dejal Debevec.
 

Komentarji: