Svetovna rekorderka za en dan

Alenko Artnik je zadnji dan tekmovanja prehitela Alessia Zecchini, ki se je potopila 112 metrov globoko.
Fotografija: Alenka Artnik se je naslova svetovne rekorderke lahko veselila natančno en dan. FOTO: Alex St. Jean
Odpri galerijo
Alenka Artnik se je naslova svetovne rekorderke lahko veselila natančno en dan. FOTO: Alex St. Jean

Na Roatanu se je končalo tekmovanje za karibski pokal, že jutri pa se bodo bolj ali manj isti tekmovalci na istem prizorišču pomerili na svetovnem prvenstvu. Vzdušje je napeto, saj so karte razkrite, nekaj dodatne nervoze pa povzroča še občasno močan tok na globini.

Kot smo napovedali, se mrtvi tek Alenke Artnik in Alessie Zecchini nadaljuje. Italijanka je prve dni samo čakala in spremljala, kakšno globino bo dosegla Alenka, in potem ko je Slovenka predzadnji dan dosegla svetovni rekord, je bilo skoraj neizogibno, da se bo Alessia ob koncu tekmovanja poskusila potopiti še meter globlje. To ji je tudi uspelo, čeprav je bila po potopu na površju precej bolj utrujena in nezbrana kot Alenka dan prej. K temu je veliko prispeval močnejši tok, zaradi česar se je pod vodo zadržala precej dlje od pričakovanj.
 

Jeranko z dvema medaljama


Samo Jeranko je zelo zanesljivo opravil potop s plavutjo in dosegel globino 108 metrov, s tem pa je v tej disciplini neuradno osvojil odlično tretje mesto. Še boljši je v svoji paradni disciplini potop ob vrvi, kjer je skupno (spet neuradno) zaostal le za »rusko mašino« Aleksejem Molčanovim. Neža Čeč je bila do zadnjega dne v igri za stopničke v disciplini potop ob vrvi, a je na koncu z doseženimi 75 metri globine osvojila četrto mesto.

Danes bo na Roatanu odprtje svetovnega prvenstva, jutri pa sledi že prva disciplina – potop brez plavuti. Po prikazanem na generalki imajo vsi trije naši priložnost za medaljo, gotovo pa bo zaradi dvoboja med Alenko Artnik in Alessio Zecchini najbolj vznemirljiv del tekmovanja ženski potop s plavutjo.

Komentarji: