Svetovnemu prvaku dveletna prepoved

Američan Christian Coleman, nazadnje na svetovnem prvenstvu najboljši v kraljevski atletski disciplini, se je izmikal dopinški kontroli.
Fotografija: Christian Coleman je že dolgo med vodilnimi šprinterji na svetu.  FOTO: Michal Cizek/AFP
Odpri galerijo
Christian Coleman je že dolgo med vodilnimi šprinterji na svetu.  FOTO: Michal Cizek/AFP

Ameriški šprinter Christian Coleman je bil zaradi zlorabe dopinških pravil suspendiran za dve leti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Štiriindvajsetletnik iz Atlante je bil kaznovan zaradi večkrat zamujenih dopinških testov.

Colemana je Ameriška protidopinška agencija (Usada) lani začasno suspendirala, ker je zamudil tri dopinške teste v 12 mesecih. Takrat je zabeležil tri zamujene teste 6. junija 2018, 16. januarja 2019 in 26. aprila 2019. Sprva je bil po pritožbi uspešen, saj je izpodbil enega od zamujenih testov, ker je bil pravi datum 1. april 2018, s čimer je padel izven 12-mesečnega obdobja. Junija letos je bil znova začasno suspendiran zaradi istega razloga, potem ko je izpustil dopinški test 9. decembra 2019, po čemer ga je enota za integriteto v atletiki (AIU) tudi uradno suspendirala za dve leti.

Coleman je leta 2019 v Dohi osvojil zlato kolajno na 100 metrov, torej v kraljevski sprinterski preizkušnji, z reprezentanco pa je osvojil tudi zlato v štafeti. Je tudi dvoranski svetovni prvak iz leta 2018 v Birminghamu.

Komentarji: