Svetovno prvenstvo v Taškentu eno od najslabših za Slovenijo

Za konec sta se od tekmovanja v glavnem mestu Uzbekistana hitro poslovila tudi naša težkokategornika Vito Dragič in Enej Marinič.
Fotografija: Vito Dragič se je od svetovnega prvenstva v Taškentu poslovil v drugem krogu. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Vito Dragič se je od svetovnega prvenstva v Taškentu poslovil v drugem krogu. FOTO: Črt Piksi/Delo

Zadnji dan posamičnih bojev na svetovnem prvenstvu v judu sta na taškentske blazine stopila še oba slovenska težkokategornika Vito Dragič in Enej Marinič. Oba sta se od tekmovanja poslovila v drugem krogu kategorije nad 100 kilogramov.

Dragič, ki si je v začetku julija v Oranu izbojeval naslov sredozemskega prvaka, je iz uvodnega kroga napredoval brez boja (proti Romunu Vladutu Simionescuju). V drugem se je nato 29-letni Bistričan postavil po robu gruzinskemu olimpijskemu podprvaku Guramu Tušišviliju ter po minuti in 36 sekundah izgubil z iponom.

image_alt
V Budimpešti še s solznimi očmi, toda notranji glas mu ni dal miru

Enej Marinič je moral priznati premoč Francozu Josephu Terhecu. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
Enej Marinič je moral priznati premoč Francozu Josephu Terhecu. FOTO: Gabriela Sabau/IJF

Marinič je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je moral prav tako z iponom (po drugem vazariju po dveh minutah in 17 sekundah) priznati premoč Francozu Josephu Terhecu, ki na svetovni lestvici zaseda 19. mesto.

S tem so se slovenski nastopi v glavnem mestu Uzbekistana, kjer je moči merilo 571 judoistov in judoistk iz 82 držav, tudi končali. To je bilo eno od najslabših svetovnih prvenstev za naše zastopstvo. Najvišje sta z devetima mestoma posegli Anka Pogačnik (do 70 kg) in Patricija Brolih (do 78 kg).

Jutri se bodo v Taškentu med seboj merile še mešane ekipe, vendar brez slovenske zasedbe.

Preberite še:

Komentarji: