Gajser spet brez zmagovalnega odra, a s še višjo prednostjo

Tim Gajser je osvojil 4. mesto na VN Francije in 34 točk, a Maxime Renaux je imel še slabši dan in zaostaja 73 točk za Slovencem. Zmaga Jeremyja Seewerja.
Fotografija: Tim Gajser po smoli na štartu ni obupal. FOTO: Honda Racing
Odpri galerijo
Tim Gajser po smoli na štartu ni obupal. FOTO: Honda Racing

Timu Gajserju (Honda) dirka za VN Francije svetovnega prvenstva v motokrosu ne bo ostala v najlepšem spominu, je pa glede na slaba štarta in napake s padci iz nje izvlekel skoraj maksimum. V prvi vožnji je osvojil peto mesto, v drugi pa četrto in bil na koncu skupaj četrti s 34 točkami. Domačin Maxime Renaux (Yamaha) je imel ša slabši dan in je bil osmi, zdaj je prednost Slovenca pred njim že 73 točk (prej 66). Prvo zmago v sezoni je slavil Jeremy Seewer (Yamaha). Naslednja dirka bo prihodnjo nedeljo v Nemčiji.

Gajser je na prvih sedmih dirkah v sezoni zmagal šestkrat, vendar na zadnjih treh ni več stopil na zmagovalni oder. Na Sardiniji in tudi v Španiji ga je zdelala bolezen, v Erneeju na SZ Francije pa slaba štarta in padci.

Tim Gajser je osvojil četrto mesto. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je osvojil četrto mesto. FOTO: Honda Racing

Po štartu prve dirke se je 25-letni Slovenec zapletel v skupinski padec in iz prvega ovinka izšel kot 20. Toda potem je v slogu šampiona prehiteval tekmece, prišel na peto mesto in imel možnosti za osvojitev tretjega, toda ob izteku časa je bil preveč agresiven in spet padel, na koncu se je moral sprijazniti s petim mestom. Zmagal je Seewer pred Jorgejem Pradom (GasGas).

Gajser tako kot nekaj tovarniških voznikov ni sodeloval v sobotnih kvalifikacijah, saj je bilo vreme slabo in bi bilo preveč tvegano. Tako je štartni položaj izbiral kot 20. Tako on kot Prado sta se postavila na skrajno zunanjo pozicijo. Špancu se je izšlo in se je takoj prebil v vodstvo, Gajser pa je malce zaostal, se znašel v gneči in se nič kriv znašel na tleh. Padel je tudi malo pred koncem, ko je lovil četrto mesto. Sredi dirke pa je zapeljal zunaj proge in prečkal dva zavoja, vendar ni prejel časovnega pribitka.

Tim Gajser je dirkal v drugačni barvni kombinaciji. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je dirkal v drugačni barvni kombinaciji. FOTO: Honda Racing

V drugi vožnji je Gajserju sicer uspelo ostati na dveh kolesih, toda iz prvega zavoja je izšel šele 15. in se je spet moral prebijati naprej. Prišel je do četrtega mesta in spet mu je boljšo uvrstitev preprečil padec tri kroge pred ciljem. Drugo vožnjo je dobil Glenn Coldenhoff (Yamaha). Skupno je bil najboljši Švicar Seewer, drugi Prado in tretji Coldenhoff.

Pancar osmi

V razredu MX2 je slavil Francoz Tom Vialle pred Belgijcem Jaagom Geertsem. Slovenski dirkač z licenco AMZS Jan Pancar (KTM) je bil odličen osmi, potem ko je v prvi vožnji pristal na 11. mestu, v drugi pa je še enkrat ponovil najboljši dosežek v posamičnih vožnjah doslej z osmim mestom, kar mu je nato skupno na dirki prav tako prineslo to mesto. V seštevku SP pa je prvi Vialle s 427 točkami, Pancar je napredoval na 13. s 132 točkami.

Preberite še:

Komentarji: