Tim Gajser se je znebil ploščic in vijakov v čeljusti

Motokrosist Tim Gajser je vso sezono dirkal z železom v čeljusti.

Objavljeno
08. november 2018 14.30
Posodobljeno
08. november 2018 16.29
Tim Gajser je po sezoni praznoval 22. rojstni dan, postal je še drugič stric, obiskal je svojega delodajalca na Japonskem in se znebil vijakov in ploščic v čeljusti. FOTO: Leon Vidic/Delo
M. F.
M. F.
Dober mesec je minil, odkar se je končala sezona za svetovno prvenstvo v motokrosu, ki jo je Tim Gajser, nekdanji svetovni prvak v MXGP (2016) in MX2 (2015), sklenil na četrtem mestu v eliti. Po finalu letošnje sezone v Imoli se je dirkaču na 450-kubičnem motorju zgodilo precej stvari. Na Japonskem je obiskal svojega delodajalca Hondo, kjer je tudi dirkal v njihovem državnem prvenstvu, pred tem je praznoval 22. rojstni dan, veselil pa se je še enega pomembnega družinskega mejnika – drugič je postal stric. Po nečakinji je zdaj dobil še nečaka. Ta teden pa je prestal še operacijo čeljusti. V začetku leta je pri grdemu padcu na pripravljalni dirki v Italiji utrpel trojni zlom čeljusti. Vso sezono je dirkač iz vasi Pečke pri Slovenski Bistrici tekmoval s štirimi ploščicami in dvajsetimi vijaki v čeljusti. V torek so mu železo odstranili, poseg je bil po besedah na njegovem profilu na družbenih omrežjih uspešen.

Gajserja prihodnji konec tedna v Ljubljani čaka še ena obveznost, vsakoletna prireditev, na kateri bo AMZS imenovala motošportnika leta 2018. Zanj se je pripravljalno obdobje za novo sezono pravzaprav že začelo, v tekmovalni ritem pa bo s tekmeci startal marca prihodnje leto, sezono 2019 bodo motokrosisti sklenili konec septembra na finalu v Assnu. Naslov svetovnega prvaka bo branil Jeffrey Herlings.

image
Dirkač na 450-kubični hondi je v začetku tedna uspešno prestal operacijo. FOTO: Facebook Tim Gajser