Tim Gajser se je znebil ploščic in vijakov v čeljusti

Motokrosist Tim Gajser je vso sezono dirkal z železom v čeljusti.
Fotografija: Tim Gajser je po sezoni praznoval 22. rojstni dan, postal je še drugič stric, obiskal je svojega delodajalca na Japonskem in se znebil vijakov in ploščic v čeljusti. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Tim Gajser je po sezoni praznoval 22. rojstni dan, postal je še drugič stric, obiskal je svojega delodajalca na Japonskem in se znebil vijakov in ploščic v čeljusti. FOTO: Leon Vidic/Delo

Dober mesec je minil, odkar se je končala sezona za svetovno prvenstvo v motokrosu, ki jo je Tim Gajser, nekdanji svetovni prvak v MXGP (2016) in MX2 (2015), sklenil na četrtem mestu v eliti. Po finalu letošnje sezone v Imoli se je dirkaču na 450-kubičnem motorju zgodilo precej stvari. Na Japonskem je obiskal svojega delodajalca Hondo, kjer je tudi dirkal v njihovem državnem prvenstvu, pred tem je praznoval 22. rojstni dan, veselil pa se je še enega pomembnega družinskega mejnika – drugič je postal stric. Po nečakinji je zdaj dobil še nečaka. 



Ta teden pa je prestal še operacijo čeljusti. V začetku leta je pri grdemu padcu na pripravljalni dirki v Italiji utrpel trojni zlom čeljusti. Vso sezono je dirkač iz vasi Pečke pri Slovenski Bistrici tekmoval s štirimi ploščicami in dvajsetimi vijaki v čeljusti. V torek so mu železo odstranili, poseg je bil po besedah na njegovem profilu na družbenih omrežjih uspešen.

Gajserja prihodnji konec tedna v Ljubljani čaka še ena obveznost, vsakoletna prireditev, na kateri bo AMZS imenovala motošportnika leta 2018. Zanj se je pripravljalno obdobje za novo sezono pravzaprav že začelo, v tekmovalni ritem pa bo s tekmeci startal marca prihodnje leto, sezono 2019 bodo motokrosisti sklenili konec septembra na finalu v Assnu. Naslov svetovnega prvaka bo branil Jeffrey Herlings.

Dirkač na 450-kubični hondi je v začetku tedna uspešno prestal operacijo. FOTO: Facebook Tim Gajser
Dirkač na 450-kubični hondi je v začetku tedna uspešno prestal operacijo. FOTO: Facebook Tim Gajser

Preberite še:

Komentarji: