Tina Trstenjak vnovič dokazala svoje mojstrstvo

Judoistka kluba Z'dežele Sankaku na turnirju za grand slam v Nemčiji zablestela s srebrno kolajno.
Fotografija: Tina Trstenjak si je v Düsseldorfu izbojevala drugo letošnjo in skupno že 37. kolajno za svetovni pokal. FOTO: Marina Mayorova/IJF
Odpri galerijo
Tina Trstenjak si je v Düsseldorfu izbojevala drugo letošnjo in skupno že 37. kolajno za svetovni pokal. FOTO: Marina Mayorova/IJF

Ljubljana – Celjska šampionka Tina Trstenjak je na turnirju za grand slam v Düsseldorfu (z nagradnim skladom 154.000 ameriških dolarjev) le še potrdila svoje mojstrstvo v judu. Po štirih zmagah in le enem porazu se je namreč ovenčala s srebrno kolajno v kategoriji do 63 kilogramov.

Na pohodu do zaključnega dvoboja je judoistka najuspešnejšega slovenskega kluba Z'dežele Sankaku po vrsti ugnala Italijanko Edwige Gwend (z iponom), Kazahstanko Jolanto Berdibekovo (z iponom), Rusinjo Darjo Davidovo (z vazarijem) in Francozinjo Manon Deketer (z iponom). V velikem finalu se je Tina pomerila s staro znanko, japonsko zvezdnico Miku Taširo, ki se je veselila zmage z iponom.


Trstenjakova si je tako izbojevala drugo letošnjo kolajno po tretjem mestu pred dvema tednoma na tekmovanju za grand slam v Parizu, skupno pa je to že njeno 37. odličje v svetovnem pokalu.


Hojak se je izkazal s petim mestom


V Düsseldorfu se je danes izkazal tudi Martin Hojak (do 73 kg), ki je po petih zmagah in dveh porazih pristal na petem mestu. Judoist Bežigrada je premagal Kazahstanca Medijarja Sembajeva (z iponom), Mongolca Odbayarja Ganbaatarja (z iponom), Tareqa Jamala (z iponom), begunca, ki se bori po zastavo svetovne zveze (IJF), Gruzinca Lašo Šavdatuašvilija (z iponom) in Francoza Guillauma Chaina (z iponom).

Skok na stopničke sta Hojaku preprečila Japonec Šohej Ono (v četrtfinalu je bil boljši z iponom) in Azerbajdžanec Rustam Orujov, ki je dvoboj za tretje mesto v svojo korist odločil z akcijo za vazari.

Martinov klubski kolega Adrian Gomboc (do 66 kg) je že včeraj izpadel v uvodnem krogu, jutri se bodo pod slovensko zastavo borili še Patricija Brolih (do 78 kg), Ana Velenšek (nad 78 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg). Na turnirju v Düsseldorfu sicer moči meri kar 664 judoistov in judoistk iz 115 držav.
 

Preberite še:

Komentarji: