Torkov večer slovenskih športnih junakov

Ob 20. uri bo Društvo športnih novinarjev Slovenije slovensko razglasilo najboljše v iztekajočem se letu.
Fotografija: Pred enim letom ni bilo prireditve na odru Cankarjevega doma, najboljše športnike so razglasili na daljavo iz TV studia. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Odpri galerijo
Pred enim letom ni bilo prireditve na odru Cankarjevega doma, najboljše športnike so razglasili na daljavo iz TV studia. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Tradicionalno bo tudi letošnji drugi decembrski torek za slovenski šport slovesen. Zvečer ob 20. uri bo Društvo športnih novinarjev Slovenije v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma razglasilo junake iztekajočega se leta.

Potem ko pred enim letom zaradi pandemije omenjeno društvo ni moglo slovesno razglasiti najboljših ob občinstvu, se tokrat svečana prireditev ob znanih omejitvah obiska vrača v največjo dvorano hrama slovenske kulture. Za nami so meseci izjemnih podvigov naših športnikov, obenem bomo na prireditvi obujali spomine na športnih 30 let slovenske samostojnosti. Tako bodo tudi podeljevalci nekdanji asi: Tina Maze, Petra Majdič, Tomaž Vnuk, Mile Aćimović itn.

Pred enim letom smo športni novinarji za najboljše izbrali kolesarja Primoža Rogliča, smučarsko tekačico Anamarijo Lampič in slovensko moško rokometno reprezentanco. Izbira pa letos ni bila lahka, saj so se vrhunski dosežki, vključno z nastopi na olimpijskih igrah, naših asov kar vrstili.

In čeprav v Cankarjevem domu ne bo tradicionalnega druženja po koncu prireditve med številnimi znanimi obrazi iz sveta športa, politike, novinarstva, družabnega utripa, bo vsaj v tisti dobri uri dogajanja na odru, ki ga bo popestrila tudi prepoznavna slovenska glasbena zasedba Big Foot Mama, zelo živahno. Številni, ki pač ne bodo mogli biti med 700 navzočimi v dvorani, pa si bodo lahko ogledali neposredni prenos na TV Slovenija. Voditelja prireditve bosta Saša Jerković in Irena Shyama Hlebš.

Preberite še:

Komentarji: