Trije Slovenci v finalu v Chamonixu

Uspešni so bili Janja Garnbret in Mia Krampl v ženski konkurenci ter Luka Potočar v moški.
Fotografija: Janja Garnbret je tudi v Chamonixu potrdila svojo kakovost. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Janja Garnbret je tudi v Chamonixu potrdila svojo kakovost. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

V drevišnjem finalu tretje tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Chamonixu v Franciji bodo nastopili trije slovenski plezalci, Janja Garnbret in Mia Krampl v ženski konkurenci ter Luka Potočar v moški. Garnbretova in Potočar sta v današnjem polfinalu vsak v svoji konkurenci osvojila vrh smeri, Kramplova pa je napredovala z osmim dosežkom.

Tako kot v petkovih kvalifikacijah je tudi v polfinalu več tekmovalcev in tekmovalk osvojilo vrh smeri. Bosta pa le Janja Garnbret in Američanka Natalia Grossman, ki sta osvojili tudi oba kvalifikacijska vrhova smeri, v večernem finalu nastopili kot prvi nosilki.

Polfinalni vrh sta osvojili še Japonka Nacuki Tanii in Italijanka Laura Rogora za tretje oziroma četrto mesto v polfinalu. Finale si je priborila tudi Mia Krampl z višino 29+, kar je zadoščalo za osmi dosežek in zadnjo finalno vstopnico.

Potočar v finale kot tretji

Tudi pri moških so v polfinalu padli štirje vrhovi. Čeh Adam Ondra na svoji prvi tekmi svetovnega pokala letos in Američan Sean Bailey bosta v finalu nastopila kot prvouvrščena, Slovenec Potočar, ki je imel v kvalifikacijah en vrh, bo v finale šel kot tretje uvrščeni, Japonec Satone Jošida, ki je v polfinalu prav tako osvojil vrh, pa kot četrtouvrščeni.

V polfinalu je nastopilo sedem Slovencev. Vita Lukan je bila 16. z višino 24+, Lučka Rakovec pa 19. z višino 24. Domen Škofic je zasedel končno 12. mesto z višino 34+, Milan Preskar pa 22. mesto z višino 30+.

Janja Garnbret se bo v finalu borila za še tretjo zmago v sezoni v težavnosti po vrsti. Olimpijska šampionka je sezono v težavnosti odprla zelo prepričljivo z zmagama v Innsbrucku in Villarsu. Še pred tekmovalno pavzo, ki si jo je vzela, pa je zmagala tudi na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Meiringenu v Švici.

Finalne preizkušnje s tremi Slovenci se bodo v mestu pod masivom Mont Blanca začele drevi ob 20.30.

Preberite še:

Komentarji: