Tudi Kauzer drugi v svetovnem pokalu

Hrastničan četrti na finalni tekmi  svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi.
Fotografija: Peter Kauzer je tako kot Eva Terčelj in Luka Božič osvojil drugo mesto v končni razvrstitvi svetovnega pokala. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Odpri galerijo
Peter Kauzer je tako kot Eva Terčelj in Luka Božič osvojil drugo mesto v končni razvrstitvi svetovnega pokala. FOTO: Nina Jelenc/KZS

Praga – Drugi dan odločilnih nastopov na finalni tekmi  svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah se je v finale uvrstil le kajakaš Peter Kauzer. Na svoj 36. rojstni dan je zasedel 4. mesto z 4,15 sekunde za zmagovalcem, Čehom Jirijem Prskavcem, in 60 stotinkami za tretjeuvrščenim Francozom Borisom Neveujem; drugi je bil Čeh Vit Prindiš. Kauzer je bil med naštetimi edini, ki si je prislužil dve kazenski sekundi zaradi dotika vratic, v končni razvstitvi svetovnega pokala pa je z 266 točkami osvojil drugo mesto za Prskavcem (319) in pred Prindišem (262).

»Danes sem se v čolnu počutil bolje kot v petek, morda svoje prispeva starost. Škoda dotika, saj je bil nastop sicer dober. Morda sem na nesrečnih osmih vratih veslal preveč na tesno in malo izgubil ritem, ampak do cilja je šlo kar dobro. Čas brez dotika bi mi prinesel drugo mesto, ampak tako je na žalost v našem športu. Danes ne bi mogel premagati Jirija niti s svojo najboljšo predstavo. Lahko bi mu prišel blizu, ampak višje od drugega mesta ne bi mogel,« je po tekmi priznal izkušeni Hrastničan.
 

Na sporedu le še svetovno prvenstvo


Martin Srabotnik in Niko Testen sta v današnjem polfinalu zasedla 26. oziroma 29. mesto, pokopali so ju predvsem dotiki količkov. Enako velja za kanuistki Evo Alino Hočevar in Leo Novak, ki sta zasedli 21. oziroma 24. mesto.

Slalomiste od 25. do 29. t. m. čaka še vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v Seu d'Urgellu, na katerem se ne bodo potegovali le za kolajne, temveč tudi za kvote za olimpijske igre 2020. V Tokiu bo lahko v najboljšem primeru nastopil le po en tekmovalec iz posamične države v vsaki disciplini.

Preberite še:

Komentarji: