Tudi v Kopru v finalu Janja Garnbret, Mia Krampl in Luka Potočar

Znani so vsi finalisti sobotnega sklepnega dejanja premierne tekme svetovnega pokala v težavnosti športnega plezanja v Kopru.
Fotografija: Janja Garnbret in Mia Krampl slavita po velikem uspehu na letošnjem EP v Münchnu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Odpri galerijo
Janja Garnbret in Mia Krampl slavita po velikem uspehu na letošnjem EP v Münchnu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters

Od 11 Slovencev, ki so se merili v petkovem polfinalu, se bo danes za zmago borila slovenska trojica, ki je navdušila že na evropskem prvenstvu v Münchnu – Janja Garnbret, Mia Krampl in Luka Potočar. Janja Garnbret je edina od vseh v polfinalu osvojila vrh smeri koprske velikanke, Luka Potočar je v polfinalu poskrbel za tretji dosežek med moškimi, Mia Krampl pa se je v finalu prebila s šestim mestom polfinala.

Od ostalih slovenskih nastopov velja omeniti Vito Lukan, ki je bila deseta. Finale najboljše osmerice v vsaki od konkurenc bo drevi, z začetkom ob 20. uri. Glavna favoritinja za zmago je Slovenka, Janja Garnbret, ki bo lovila svojo dvanajsto zmago po vrsti, deveto zaporedno letos. V svetovnem pokalu je doslej nanizala že 53 stopničk, od tega 36 zmag, 14 v balvanskem in 22 v težavnostnem plezanju.

Po Kopru bosta septembra sledili še dve tekme v težavnosti svetovnega pokala v Edinburghu in Džakarti, kjer bo tudi dokončno znano, ali bo Janja Garnbret osvojila še peti naslov zmagovalke seštevka svetovnega pokala v težavnosti, po letih 2016, 2017, 2018 in 2021.

Z novo lovoriko bi se z osvojenimi skupno desetimi naslovi v končnih seštevkih sezone izenačila z rekorderko iz Francije Sandrine Levet.

Preberite še:

Komentarji: