V Le Mansu dvojno zmagoslavje Ducatija

Na veliki nagradi Francije v motoGP se je prvega mesta veselil Italijan Enea Bastianini.
Fotografija: Enea Bastianini je bil najhitrejši v Le Mansu. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters
Odpri galerijo
Enea Bastianini je bil najhitrejši v Le Mansu. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters

Italijanski motociklistični as Enea Bastianini (Ducati) je slavil še tretjo (letošnjo) zmago za svetovno prvenstvo v razredu motoGP, potem ko je v svojo korist odločil veliko nagrado Francije. V Le Mansu je za 2,718 sekunde prehitel drugouvrščenega Avstralca Jacka Millerja (Ducati), tretji pa je bil Španec Aleix Espargaro (Aprilia), ki je zaostal za 4,182 sekunde.

»Zares sem vesel, kako se je razpletlo, saj je bil ves konec tedna zame precej zahteven. Ker sem večkrat padel, je bilo zame še toliko težje. Na srečo med dirko nisem imel večjih preglavic, zaradi česar sem lahko vozil zelo hitro. V ekipi so vsi odlično opravili svojo nalogo,« ni skrival veselja Bastianini, ki v skupni razvrstitvi zaseda tretje mesto.

Vodi francoski zvezdnik Fabio Quartararo (Yamaha), ki se je moral pred svojimi navijači (prireditelji so skupaj našteli več kot 110.000 gledalcev) sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom (+ 4,288).

V kategoriji moto2 je zmago požel Španec Augusto Fernandez (Kalex), v moto3 pa je skrajšano dirko dobil Augustov rojak Jaume Masia (KTM).

Naslednje dirke za svetovno prvenstvo bodo na sporedu 29. maja v Mugellu.

Preberite še:

Komentarji: