Verstappen najhitrejši v kvalifikacijah, srebrni puščici v ogradi

Nizozemski dirkač Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za sobotno šprintersko dirko formule 1 v avstrijskem Spielbergu.
Fotografija: Lewisu Hamlitonu je na pomoč priskočil traktor. FOTO: Florion Goga/Reuters
Odpri galerijo
Lewisu Hamlitonu je na pomoč priskočil traktor. FOTO: Florion Goga/Reuters

Oba sta jo odnesla brez posledic, veliko težav pa bodo imeli do sobotnega nadaljevanja dirkaškega sporeda njuni mehaniki. George Russell bo šprintersko dirko po kazni Mehičana Sergia Pereza (Red Bull) začel s četrtega, sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton pa z devetega mesta.

V prvi vrsti bo družbo aktualnemu svetovnemu prvaku Maxu Verstappnu delal Monačan Charles Leclerc (Ferrari). V drugi bi morala štartati Španec Carlos Sainz mlajši (Ferrari) in Perez, a so slednjega, kot je kasneje sporočilo vodstvo tekmovanja, kaznovali zaradi dirkanja zunaj meja dirkališča v drugem delu kvalifikacij. Mehičanu so tako črtali vse čase v zadnjem delu ter najboljši čas v drugem delu kvalifikacij. Šprintersko preizkušnjo bo v soboto začel s 13. izhodišča. Prve tri dirkače je sicer ločilo vsega 82 stotink sekunde.

Dirka za VN Avstrije bo v nedeljo ob 15. uri, startna mesta pa bo določila sobotna šprinterska dirka. Na njej se bodo delile tudi točke za razvrstitev v svetovnem prvenstvu. Prvi dirkač bo prejel osem točk, drugi sedem, tretji šest in tako naprej do osmega mesta, ki je vredno eno točko.

V skupnem seštevku ima Verstappen 181 točk, 147 jih je zbral Perez, s 138 pa sledi Leclerc.

Preberite še:

Komentarji: