Verstappen slavil še 19. zmago, Perez v zadnjem krogu prehitel Leclerca

Nizozemski zvezdnik je v blestečem slogu sklenil šampionsko sezono v formuli 1.
Fotografija: Max Verstappen je slavil še 19. zmago v sezoni. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen je slavil še 19. zmago v sezoni. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters

Nizozemski dirkaški šampion Max Verstappen je svojo veliko premoč potrdil tudi na sklepnem letošnjem dejanju v formuli 1. Red Bullov zvezdnik je namreč za konec bolj ali manj zanesljivo zmagal tudi na veliki nagradi Abu Dabija.

Potem ko je Verstappen, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, uspešno odbil uvodne poskuse Charlesa Leclerca (Ferrari), da bi se vendarle nekako prebil v vodstvo, se je začel hitro oddaljevati od zasledovalcev. V nadaljevanju je v glavnem le še nadziral dogajanje za seboj in pazil, da se mu tekmeci ne bi preveč približali.

Nizozemski as, ki si je že prej zagotovil tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka, je tako slavil še 19. zmago v sezoni. »To je bila zares izjemna sezona. V zadnjem krogu sem bil zelo čustven, saj sem bil zadnjič v dirkalniku, ki mi je prinesel toliko uspehov. Ponosen sem, da sem dobil tudi zadnjo dirko, velika zahvala gre moji ekipi Red Bull, za nami je preprosto super leto. Težko jo bo ponoviti,« se je veselil Verstappen.

Maxov mehiški moštveni sotekmovalec Sergio Perez je prav v zadnjem krogu prehitel drugouvrščenega Leclerca, vendar pa je zaradi kazni nazadoval na nehvaležno četrto mesto. Tretji je bil Britanec George Russell (Mercedes).

Preberite še:

Komentarji: