Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Vezonik v finalu najboljše šesterice

Na Poljskem se nadaljujejo evropske igre z uspehom slovenskega športnega plezanja.
Gregor Vezonik je na evropskih igrah v finalu balvanov. FOTO: Luka Fonda
Gregor Vezonik je na evropskih igrah v finalu balvanov. FOTO: Luka Fonda
Š. R., STA
24. 6. 2023 | 15:46
1:52

Slovenski športni plezalec Gregor Vezonik se je v športno-plezalnem centru v Tarnowu uvrstil v finale tekme športnih plezalcev v balvanskem plezanju na evropskih igrah na Poljskem. Korošec je v polfinalu poskrbel za šesti dosežek, kar je bilo ravno dovolj za uvrstitev v nedeljski finale najboljše šesterice in boj za medalje.

Sedemindvajsetletni Vezonik je za največji uspeh v karieri poskrbel s tretjim mestom na balvanih na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju leta 2018 v Innsbrucku. V današnjem polfinalu v Tarnowu je plezal tudi 24-letni Matic Kotar, ki je končal na 12. mestu.

Konkurenca v športnem plezanju na evropskih igrah na Poljskem je sicer močno okrnjena, saj manjkajo vsi najboljši tekmovalci.

V Krakovu so se je končalo evropsko prvenstvo v šprintu kajakašev in kanuistov na mirnih vodah, ki je potekalo v okviru evropskih iger. Zadnji dan tekmovanj je imela Slovenija svoja čolna v finalih B, kajakaški dvojec Anže Urankar in Špela Ponomarenko Janić sta v njem zmagala na 200 metrov, Ponomarenko Janićeva pa je bila na 500 metrov četrta.

Skupno deseto mesto za slovenski dvojec pomeni lep uspeh, saj sta tekmovalca prvič veslala skupaj, pred tem pa opravila le dva treninga. Z vožnje v vožnjo sta napredovala, finale A jima je ušel le za tri stotinke sekunde.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine