Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Visok vodostaj Save kroji spored EP v Tacnu

Prireditelji evropskega prvenstva v kajaku in kanuju na divjih vodah v Tacnu so zaradi visokega vodostaja Save spremenili program EP.
Tekma na EP bo štela tudi za interne kvalifikacije kanuistov za nastop na OI, zanj se potegujeta Benjamin Savšek in Luka Božič, vsaka država pa ima lahko le enega tekmovalca na štartu. FOTO: Jože Suhadolnik
Tekma na EP bo štela tudi za interne kvalifikacije kanuistov za nastop na OI, zanj se potegujeta Benjamin Savšek in Luka Božič, vsaka država pa ima lahko le enega tekmovalca na štartu. FOTO: Jože Suhadolnik
Š. R., STA
15. 5. 2024 | 11:58
15. 5. 2024 | 11:59
2:04

Organizatorji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zaradi hidrološke napovedi, ki za prihodnje dni predvideva precej zvišan vodostaj reke Save, spremenili urnik tekmovanj, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije. Prva tekma posamičnega kajakaškega krosa bo tako na sporedu v sredo ob 16.40, a bo zaprtega značaja.

Navijače in ljubitelje športa organizatorji pa vabijo, da se jim v Kajakaškem centru Tacen pridružijo v četrtek, soboto in nedeljo.

Zaradi slabe vremenske napovedi je bile že v torek odpovedano današnje načrtovano uradno odprtje 25. evropskega prvenstva, ki bi moralo potekati v središču slovenske prestolnice na Ljubljanici. Zaradi pričakovanega previsokega vodostaja reke Save je bil tako program EP popolnoma spremenjen, so še dodali pri KZS.

Spored EP v slalomu na divjih vodah:

- sreda, 15. maj:

16.40 kajakaški kros posamično, zaprto za javnost, dostop le z akreditacijo

- četrtek, 16. maj:

kajakaški kros, četrtfinale, polfinale, finale

- petek, 17. maj:

ni tekem

- sobota, 18. maj:

kvalifikacije kajak, ženske in moški (ena vožnja) in finale (12 čolnov v finalu)

ekipna tekma kajakašic in kajakašev

- nedelja, 19. maj:

kvalifikacije kanu, ženske in moški (ena vožnja) in finale (12 čolnov v finalu)

ekipna tekma kanuistk in kanuistov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine