Za Marjana Fabjana se prvenstvo zares začenja šele zdaj

V uvodnem krogu na SP v Tokiu izpadel tudi Martin Hojak, danes na tatami olimpijska prvakinja Tina Trstenjak.
Fotografija: Ali se bosta Marjan Fabjan in Tina Trstenjak veselila tudi jutri? FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ali se bosta Marjan Fabjan in Tina Trstenjak veselila tudi jutri? FOTO: Reuters

Ljubljana – Slovenski judoisti se za zdaj na 33. svetovnem prvenstvu še niso proslavili. Po treh tekmovalnih dnevih v Tokiu še niso dosegli nobene (vidnejše) uvrstitve, včeraj je po porazu s Turkom Bilalom Ciloglujem (0:10) že v uvodnem krogu izpadel tudi Martin Hojak (do 73 kg). Toda za Marjana Fabjana se bo turnir zares začel šele danes.

Najuspešnejši slovenski trener bo danes s Tino Trstenjak (do 63 kg) poslal v ogenj svoje udarno orožje. Celjska šampionka bo v japonski prestolnici lovila že svojo peto zaporedno kolajno na svetovnih prvenstvih po bronasti v Čeljabinsku '14, zlati v Astani '15, srebrni v Budimpešti '17 in bronasti v Bakuju '18. Vmes se je v Riu de Janeiru '16 ovenčala še z naslovom olimpijske prvakinje in osvojila tudi šest zaporednih odličij na evropskih prvenstvih.

Številni uspehi, ki jih je že dosegla, jo v najožji krog favoritinj uvrščajo tudi v japonski prestolnici. Kot druga nosilka bo Trstenjakova v uvodnem krogu prosta, v drugem se ji bo po robu postavila Španka Cristina Cabana Perez, od katere je bila v edinem medsebojnem obračunu predlani prepričljivo boljša na svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Vse razen nove zmage in uvrstitve v popoldanske boje za kolajne bi bilo precejšnje presenečenje, nato pa ...

V polfinalu bi 29-letno Celjanko na drugi strani blazin po vsej verjetnosti pričakala njena japonska nočna mora Miku Taširo, lanska svetovna podprvakinja iz Bakuja, s katero je izgubila vseh osem dosedanjih medsebojnih dvobojev. Je napočil čas za prekinitev tega črnega niza?

Preberite še:

Komentarji: