Začetek dirkaške sezone v Bahrajnu, na koledarju tudi Imola

Vodstvo formule ena je spremenilo koledar dirk za leto 2021. Prvo prizorišče je Bahrajn, karavana bo Avstralijo obiskala šele novembra.
Fotografija: Dirkači formule ena bodo sezono začeli v Bahrajnu in ne v Avstraliji, kot je bilo sprva načrtovano. FOTO: Davide Gennari/AFP
Odpri galerijo
Dirkači formule ena bodo sezono začeli v Bahrajnu in ne v Avstraliji, kot je bilo sprva načrtovano. FOTO: Davide Gennari/AFP

Vodstvo formule 1 je danes objavilo popravljen koledar sezone svetovnega prvenstva 2021. Na koledarju je 23 dirk, uvodno dejanje pa bo 28. marca v Bahrajnu.

Novi koledar dirk se razlikuje od tistega, ki ga je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) objavila v decembru. Glavne spremembe so, da se bo sezona 2021 začela teden dni kasneje in to v Sakhirju in ne Melbournu, nadalje se je na koledarju obdržala dirka v Imoli, kjer so dirkači tekmovali že lani, vsaj zaenkrat pa med prizorišči ni Kitajske.

Dirkači se bodo najprej pomerili na VN Bahrajna, medtem ko je bila VN Avstralije, po tradiciji prva dirka sezone, zaradi pandemije koronavirusa in strogih omejitev premaknjena šele na 21. november.

Karavana se bo po gostovanju v Sakhirju preselila v Imolo, kjer je lani gostovala prvič po štirinajstih letih, in ne na Kitajsko, ko je bilo sprva načrtovano. Pri vodstvu F1 so zapisali, da se promotor in kitajske oblasti na Kitajskem sicer še pogajajo, da bi morda dirko premaknili na poznejši datum v sezoni.

Tretja načrtovana dirka naj bi bila 2. maja, vendar pa dirkališče še ni izbrano, saj je vodstvo s koledarja umaknilo VN Vietnama.

Zaključek sezone bo 12. decembra v Abu Dabiju.

Koledar dirk formule ena v 2021
28. marec: Bahrajn (Sakhir)
18. april: Italija (Imola)
2. maj: bo še določeno
9. maj: Španija (Barcelona)
23. maj: Monako (Monaco)
6. junij: Azerbajdžan (Baku)
13. junij: Kanada (Montreal)
27. junij: Francija (Le Castellet)
4. julij: Avstrija (Spielberg)
18. julij: Velika Britanija (Silverstone)
1. avgust: Madžarska (Budimpešta)
29. avgust: Belgija (Spa)
5. september: Nizozemska (Zandvoort)
12. september: Italija (Monza)
26. september: Rusija (Soči)
3. oktober: Singapur (Singapur)
10. oktober: Japonska (Suzuka)
24. oktober: ZDA (Austin)
31. oktober: Mehika (Ciduad de Mexico)
7. november: Brazilija (Sao Paulo)
21. november: Avstralija (Melbourne)
5. december: Savdska Arabija (Džeda)
12. december: Abu Dabi (Yas)

Preberite še:

Komentarji: