Anže Kopitar in soigralci prvič v tej sezoni zašli v težave

Naslednja tekma čaka Los Angeles v petek ob 4.30 po slovenskem času, ko bo gostil še Detroit Red Wings.
Fotografija: Anže Kopitar in vratar Toronta Martin Jones. FOTO: Harry How/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar in vratar Toronta Martin Jones. FOTO: Harry How/AFP

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi izkušeni Slovenec Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz na domačem ledu. Ekipa s sredine lestvice vzhodne konference Toronto Maple Leafs je v Kaliforniji zmagala s 3:0. Kopitar je igral 20:17 minute tekme in dvakrat streljal proti vratom tekmeca, a ni bil uspešen.

Naslednji izziv v petek zjutraj

Vratar kanadskega moštva Martin Jones je zbral 31 obramb za svoj 30. »shutout« v karieri, William Nylander pa je zadel dvakrat in pomagal javorjevim listom do prve zmage po treh porazih v nizu. Jones, ki je začel kariero NHL leta 2008 v vrstah kraljev, je še drugič po vrnitvi v NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Med strelce se je na tekmi vpisal še Calle Järnkrok, Tyler Bertuzzi pa je za Toronto, ki je pri kraljih začel gostovanje v Kaliforniji, dodal dve podaji.

Nylander je bil strelec prvega zadetka na tekmi v drugi tretjini, nato pa je usodo kraljev zapečatil tik pred koncem z zadetkom v prazno mrežo, ki je bil njegov 19. v sezoni. Domači vratar Cam Talbot je za kralje zaustavil 26 strelov in ni mogel preprečiti še tretjega zaporednega poraza, kar se je losangeleški ekipi zgodilo sploh prvič v sezoni. Naslednja tekma kralje čaka v petek ob 4.30 po slovenskem času, ko bodo gostili še Detroit Red Wings.

Preberite še:

Komentarji: