Colorado pred povratkom domov izenačil serijo na zahodu (VIDEO)

V polfinalnem dvoboju zahodne konference so hokejisti Colorada premagali San Jose s 4:3 in izenačili serijo na 1:1. 
Fotografija: Colorado je izpolnil cilj in izenačil serijo pred povratkom domov. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Colorado je izpolnil cilj in izenačil serijo pred povratkom domov. FOTO: AFP

Morski psi iz San Joseja so prvo tekmo polfinala dobili, na drugi pa je Colorado pokazal, da bo zelo trd tekmec v boju za mesto v finalu zahodne konference. Zmagali so s 4:3 in serijo izenačili, naslednji dve tekmi bosta v Koloradu, zato je Avalanche v rahli prednosti. 

Tyson Barrie je dosegel gol in dve asistenci, izkušena Gabriel Landeskog in Nathan MacKinnon pa vsak po gol in asistenco. Izkazal se je tudi vratar Philipp Grubauer, ki je z 31 obrambami paral živce hokejistom San Joseja. 

Morski psi so povedli v prvi tretjini po golu Kana, nato sta v drugi Landeskog in Barrie pripravila preobrat, sredi tretje tretjine je Nieto povišal na 3:1 za Colorado, San Jose pa je v igro vrni Burns. Na 4:2 je z golom v prazno mrežo minuto pred koncem povišal MacKinnon, Burns pa je deset sekund pred koncem tekme ob igri z igralcem več lahko le še omilil poraz morskih psov. 



"Ta zmaga je zelo dragocena za našo samozavest. V njihovi dvorani ne zmaguje prav veliko ekip, tukaj je vzdušje peklensko, tudi mi v preteklosti nismo imeli veliko uspeha v San Joseju. Tokrat smo si za cilj zadali, da dobimo eno tekmo v gosteh in to nam je uspelo," je Barrie strnil misli po zmagi Colorada. 

V nedeljskem večernem terminu so hokejisti Caroline z 2:1 premagali New York Islanders, za zmago sta zadela Foegele in Niederreiter, Carolina pa v seriji, ki se zdaj seli v veliko jabolko, vodi z 2:0. 

Komentarji: