Risi so pritiskali na vso moč, toda Latvijci so se ubranili

Še peti poraz slovenskih hokejistov na svetovnem prvenstvu v Rigi. Kazahstan jim je dodatno otežil delo v boju za obstanek.
Fotografija: Slovenski hokejisti so se borili na vso moč, a vnovič ostali praznih rok. FOTO: Gints Ivuskans/AFP
Odpri galerijo
Slovenski hokejisti so se borili na vso moč, a vnovič ostali praznih rok. FOTO: Gints Ivuskans/AFP

Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu elitne skupine odigrala peto tekmo in doživela še peti poraz. V Rigi jo je premagala domača ekipa Latvije s 3:2 (1:0, 2:2, 0:0), tako da ostaja brez osvojene točke. Na večerni tekmi v skupini B je Kazahstan po kazenskih strelih s 4:3 premagal Slovaško. S tem je otežil boj za obstanek Sloveniji, ki zdaj samo z zmago v ponedeljkovem medsebojnem obračunu ne more ostati med najboljšimi.

Dvoboj z Latvijo je bil zelo izenačen in enakovreden, na koncu je odločil en gol. Slovenija je z zadetkom Anžeta Kuralta v 28. minuti izenačila na 1:1, nato lovila zaostanek dveh golov. Približala se je z zadetkom Mihe Verliča 12 sekund pred koncem druge tretjine.

V zadnji so Latvijci sicer dosegli še en gol, ki pa je bil po ogledu posnetka razveljavljen. Slovenci so ob koncu močno pritisnili ter poskušali doseči gol za izenačenje in prvo točko na SP, toda Latvija se je ubranila. Zrele priložnosti Žige Panceta, Jana Drozga in Nika Simšiča so ostale neizkoriščene. V zadnji minuti so Slovenci poskušali še brez vratarja, toda po prekršku Robert Sabolič niso imeli več prednosti, Latvijci pa so zadnje pol minute zdržali in se veselili pomembne zmage v boju za četrtfinale.

V prejšnjih dvobojih v Rigi so bili Slovenci na dveh proti favoritom iz Kanade in Češke do polovice tekem v dobrem položaju in vodili, nazadnje pa vendarle doživeli visoka poraza. S Kanado je bil izid 2:5, s Češko pa 2:6.

Na prvi tekmi SP je bila Švica prepričljivo boljša in zmagala s 7:0, blizu vsaj točki pa so bili Slovenci proti Norveški, ko so izgubili tesno z 0:1.

Po današnji tekmi Slovenijo v predtekmovalni skupini B čakata še dva zahtevna dvoboja, v katerih ena zmaga ne bo dovolj za obstanek. Po prostem dnevu v soboto bo v nedeljo tekmec Slovaška, v ponedeljek pa Kazahstan.

Preberite še:

Komentarji: