Konec sezone v NHL za Anžeta Kopitarja

Hokejisti iz Los Angelesa so s 4:5 izgubili 6. tekmo uvodnega kola končnice proti Edmontonu in se skupnim izidom v zmagah 2:4 poslovili od sezone.
Fotografija: Matt Roy in Anže Kopitar sta razočarano zapuščala ledeno ploskev. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports
Odpri galerijo
Matt Roy in Anže Kopitar sta razočarano zapuščala ledeno ploskev. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so se poslovili od svoje zelo živahne sezone v najmočnejšem klubskem tekmovanju na ledenih ploskvah. In tako kot pred enim letom so bili v uvodnem kolu končnice NHL vnovič za njih usodni tekmeci iz Kanade.

Edmonton je bil namreč v seriji na štiri zmage boljši, tokrat je dobil tekmo št. 6 v Kaliforniji s 5:4 (2:1, 2:2, 1:1) in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstil v polfinale zahodne konference.

Slovenskega asa in obenem kapetana poražencev Anžeta Kopitarja na tej zadnji tekmi ni bilo med strelci in podajalci. Sicer pa je bil boj, kot se za končnico spodobi izjemen, igra domačega moštva pa zelo aktivna v napadu, kar potrjuje tudi razmerje strelov proti vratom (44:26), med katerimi jih je Kopitar sprožil pet. 

 

Anže Kopitar je bil vnovič med najbolj aktivnimi na ledu. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports
Anže Kopitar je bil vnovič med najbolj aktivnimi na ledu. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports

 

»Odločila so dejansko malenkosti. Lani smo se v končnici nekaj naučili, moštvo je pridobilo pomembne izkušnje, tudi zdaj si želim, da bi se te končnice spominjali z novimi spoznanji ter nadaljevali po stopnicah gradnje konkurenčnega moštva za prihodnost,« je ob slovesu od izločilnih bojev poudaril vodilni slovenski hokejist. 

Jasno, da je razočaranje pri moštvu iz Los Angelesa izjemno, saj so bili cilji po zelo spodobno odigranem rednem delu in hitro priigrani uvrstitvi v končnici prav visoki, toda dejansko se je tako kot pred enim letom zasedba iz Edmontona pokazala za boljšo.

Iz slovenskega zornega kota pa gre zdaj upati, da bo 35-letni zvezdnik ledenih ploskev po krajšem oddihu zbral dovolj moči in se pridružil reprezentanci na bližnjem svetovnem prvenstvu v Latviji. 

Preberite še:

Komentarji: