Kralji Anžeta Kopitarja visoko klonili na domačem ledu

Los Angeles je v National Hockey League izgubil s Tampa Bayem, slovenski zvezdnik je v statistiko vpisal podajo
Fotografija: Anže Kopitar (na fotografiji desno) in kralji še vedno životarijo pri dnu elitne severnoameriške hokejske lige. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Anže Kopitar (na fotografiji desno) in kralji še vedno životarijo pri dnu elitne severnoameriške hokejske lige. FOTO: REUTERS

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi na domačem ledu z 2:6 izgubila z moštvom Tampa Bay Lightning, ki se je še utrdilo na čelu lige. Kralji, za katere je slovenski zvezdnik Anže Kopitar zbral podajo, ostajajo na dnu razpredelnice. Štiri točke na tekmi je za Tampa Bay zbral Rus Nikita Kučerov z golom in tremi podajami.

Prvi gol za domače je dosegel Austin Wagner, ko je po samostojni akciji sredi druge tretjine znižal na 1:4. Drugega je zabil Drew Doughty po Kopitarjevi podaji dve minuti in pol pred koncem za končni izid 6:2.
 

Spet na dnu


Los Angeles, na naslednji tekmi v nedeljo bo ob četrti uri zjutraj po slovenskem času gostil Edmonton Oilers, je tako spet na zadnjem mestu zahodne konference in lige nasploh. St. Louis, ki je bil nekaj dni za njim, je namreč vknjižil novi točki. S 5:2 je doma premagal aktualne prvake iz Washingtona, ki jim ni pomagal niti 30. gol sezone najboljšega strelca lige Aleksa Ovečkina.
 

Komentarji: