Baska premočna za Polanca in Nibalija

Slovenski kolesar iz ekipe UAE v Vareseju v izbrani druščini končal na 6. mestu. V Franciji je mišice pokazal Egan Bernal.
Fotografija: Jan Polanc je na dirki Grande Trittico Lombardo v cilj prikolesaril z najboljšimi. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Jan Polanc je na dirki Grande Trittico Lombardo v cilj prikolesaril z najboljšimi. FOTO: Leon Vidic/Delo

Jan Polanc na dirki Grande Trittico Lombardo (tri lombardijske klasike Coppa Agostini, Coppa Bernocchi in Tre Valli Varesine so v tej koronski sezoni združili v eno preizkušnjo) ni bil daleč od vrha. Na 199,7 km dolgi preizkušnji, ki se je končala v Vareseju, kjer je lani na dirki Tre Valli Varesine zmago slavil Primož Roglič, je v izbrani druščini končal na 6. mestu.

Po samostojni akciji v zadnjih 15 kilometrih je v hudem nalivu, ki je preprečil tudi televizijski prenos dirke, zmago slavil Bask v dresu Astane Gorka Izaguirre. Šprint zasledovalcev je dobil njegov moštveni kolega in rojak Alex Aranburu, za njim pa so se zvrstili olimpijski prvak Greg Van Avermaet (CCC), poljski šampion Michal Kwiatkowski (Ineos), prvi italijanski zvezdnik Vincenzo Nibali (Trek Segafredo) in Polanc (UAE).

Tako je kolesar iz Britofa, ki je v letih 2015 in 2017 dobil dve etapi na Giru in lani na njem nosil tudi rožnato majico vodilnega, spet opozoril nase. Pri ekipi UAE je na večini dirk sicer pomočnik Tadeja Pogačarja, ki ga v soboto tako kot Mateja Mohoriča (Bahrain McLaren) čaka nastop na eni največjih italijanskih klasik Milano–Sanremo. Pojutrišnjem se sicer začne dirka po Poljski, na kateri bosta od slovenskih kolesarjev nastopila Luka Mezgec (Mitchelton Scott) in Jan Tratnik (Bahrain McLaren), v petek pa bo Roglič (Jumbo Visma) na štartu tridnevne francoske dirke Tour de l'Ain.


Egan Bernal je slavil prvo zmago v pokoronski sezoni. FOTO: Sylvain Thomas/AFP
Egan Bernal je slavil prvo zmago v pokoronski sezoni. FOTO: Sylvain Thomas/AFP


Dvojna zmaga Ineosa


Na štiridnevni dirki La Route d'Occitanie - La Dépêche du Midi v Franciji pa je v današnji tretji etapi bržčas padla odločitev o končnem zmagovalcu. Mišice je prvič v pokoronski sezoni pokazal lanski zmagovalec Toura Egan Bernal, ki je bolj najboljši na ciljem vzponu na Col de Beyrede. Za njim je 10 sekund zaostal njegov moštveni kolega pri Ineosu Rus Pavel Sivakov. Barnal bo na današnji zadnji etapi branil rumeno majico, nato pa bo tako kot Roglič lovljenje forme za Tour, ki se bo začel 29. t. m. v Nici, nadaljeval na dirki Tour de l'Ain.
 

Preberite še:

Komentarji: